Invoering blauwe zone bij winkelcentrum Makado

Vanwege het tekort aan parkeerplaatsen voor kort parkeren bij winkelcentrum Makado en een deel van de Breitnerlaan besloten is vanaf 2 juli een blauwe zone van kracht. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiertoe mede op verzoek van de winkeliers besloten.

Met het invoeren van een blauwe zone (kort parkeren) worden parkeerplaatsen vaker op een dag benut. De bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid van het winkelcentrum Makado wordt zo verbeterd. De blauwe zone is ook bedoeld om het foutparkeren langs de gevel aan de oostzijde van het winkelcentrum tegen te gaan. In een blauwe zone mag namelijk alleen worden geparkeerd in de blauw gemarkeerde parkeervakken of parkeervakken die zijn aangeduid met een ‘P`’. In de blauwe zone is de maximum parkeerduur twee uur. Voor de overige plekken is het vrij parkeren. Zie kaartje.

Er zijn in de directe omgeving van het winkelcentrum (onder andere op de Israëlslaan) na invoering van de blauwe zone voldoende vrije parkeerplekken over voor omwonenden. In de eerste weken na het invoeren van de blauwe zone wordt extra gecontroleerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk