Update: Inval op de Braamsluiper, twee personen geboeid afgevoerd

Vanmorgen rond 10.00 uur heeft de politie van Nieuwegein een inval gedaan op de Braamsluiper in Nieuwegein. De politie wil nog niet veel loslaten waarom de inval is verricht. Ook kan zij niets zeggen of het iets te maken heeft met de beschieting van afgelopen nacht in Vreeswijk.

Bij de inval werden vier politieauto’s ingezet en een arrestantenbusje. Een ‘stille’ wagen stond al een tijdje geparkeerd in de buurt van het pand in de wijk de Doorslag. Getuigen zagen dat twee personen geboeid werden afgevoerd. Ook de Koninklijke Marechaussee is bij de actie betrokken. Uit de woning worden diverse spullen gehaald. Een buurtonderzoek zal ook plaatsvinden.

Buurtbewoners laten onze redactie weten dat sinds een half jaar het pand werd gehuurd door zogenaamde ‘tokkies.’ Zij veroorzaakten veel overlast in de wijk waaronder ruzies en nachtelijke ellende. Buurtbewoners laten ook weten dat zij geregeld een wietlucht roken. Of er sprake is van een hennepplantage is nog onduidelijk. We houden u op de hoogte.

Update 14.00 uur: De politie laat inmiddels weten: ‘Het klop dat daar een inval is geweest vanmorgen. Dit i.v.m. een hennepkwekerij. We hadden informatie gekregen dat daar mogelijk een hennepkwekerij zat en een warmtemeting bevestigde dat beeld. Daarop zijn wij naar binnen gegaan. We troffen een kwekerij met 64 planten aan. Waarschijnlijk was er 1x eerder geoogst. Twee personen zijn inderdaad aangehouden. De planten en spullen die worden gebruikt t.b.v. de kwekerij zijn in beslag genomen.’

Braamsluiper

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk