Introductie Duurzame Bandenpomp

In samenwerking met de gemeente Nieuwegein lanceert het Nieuwegeinse bedrijf Band op Spanning de eerste duurzame Bandenpomp op openbaar terrein. Vrijdag 15 juni nam wethouder Hans Reusch de bandenpomp officieel in gebruik op parkeerterrein West aan de Hagestede in de binnenstad. Reusch: “Door regelmatig gebruik van deze bandenpomp besparen we als automobilisten veel brandstof en zorgen we voor minder CO2 en een schonere lucht!”

De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. Nieuwegein is de eerste gemeente die de Duurzame Bandenpomp plaatst op openbaar terrein. De bandenpomp is voor iedereen, 24 uur per dag, gratis te gebruiken. Uit onderzoek blijkt dat 2/3 van de mensen die een pomp bij tankstations gebruiken, helaas nog steeds met de verkeerde bandenspanning wegrijdt. Band op Spanning heeft een innovatieve Bandenpomp ontwikkeld die de gebruikers bedieningsgemak en service verleent, gratis te gebruiken is, gemaakt is van duurzame materialen en werkt op zonne-energie.

De touchscreen display helpt met juist instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. De totale besparingen zijn zichtbaar op internet. De besparingen per auto bedragen gemiddeld 19,23 euro per kwartaal. Zo wordt het makkelijker om een Bandenpomp te gebruiken en worden automobilisten gestimuleerd om zelf (vaker) de spanning te controleren. De Bandenpomp bedankt haar klanten na afloop voor het gebruik! Band op Spanning is ontwikkeld door Stichting De Groene Garage, een organisatie zonder winstoogmerk. Deze organisatie is in 2004 opgezet door Laurens Drogendijk: “Ik wil graag werken aan concrete oplossingen van milieuproblemen, dàt is mijn passie. Het is dan ook fantastisch om projecten en concepten op te zetten rondom het thema duurzame mobiliteit en energiebesparing, daar kan zoveel bereikt worden.” De Stichting bestrijdt de vervuiling en negatieve gevolgen die automobiliteit met zich meebrengt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk