Internationale kookcursus voor volwassenen

Op woensdag 11 januari start in Dorpshuis Fort Vreeswijk een cursus internationaal koken voor volwassenen. Op vier woensdagen (11, 18 en 25 januari, 1 februari) maken de deelnemers kennis met koks en gerechten uit Soedan, Marokko, Syrië en de Filipijnen. Op 8 februari wordt de cursus op een bijzondere manier afgesloten: de cursisten koken dan voor de gastkoks. Deelname aan de kookcursus zijn € 50,- (N-Pashouders betalen € 10,-).

Aanmelden kan tot en met 31 december door een e-mail te sturen naar: info@fortvreeswijk.nl of via 06-21664918. Deze kookcursus staat bekend als de ‘Wereldkeuken’. In het verleden is hij al een aantal keren voor jongeren georganiseerd, het Dorpshuis Vreeswijk won hiermee in 2020 een provinciale prijs voor dit initiatief.

Over de ‘Wereldkeuken’ en de provinciale ‘Kern met Pit’ prijs
In januari 2020 werd het project ‘Wereldkeuken’ van Dorpshuis Vreeswijk tot winnaar uitgeroepen als beste buurtinitiatief in de Provincie Utrecht. Hiermee maakte het buurtinitatief uit Nieuwegein kans op de Gouden Pit.

Het winnende project uit Nieuwegein voor de provincie Utrecht zette, en zet nog steeds in op het stimuleren van contacten tussen jongeren van 10 tot 14 jaar en volwassenen van alle achtergronden door in de buurt samen te koken. In de finale grepen de initiatiefnemers net naast de Gouden Pit en de daarbij behorend geldbedrag van 3.000,- euro.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk