Een goed idee voor jouw buurt? Doe mee met de ‘Kern met Pit’

De aanmeldingsperiode voor de ‘Kern met Pit’ gaat weer open, de prijs voor initiatieven die een buurt zelf realiseert. Loop jij al enige tijd rond met een idee voor jouw buurt en wil jij daar werk van maken? Dan is het nu tijd voor actie. Meld jouw idee gratis aan bij ‘Kern met Pit’ en krijg 1.000,- euro als het plan aan de eisen voldoet.

Kern met Pit is een initiatief van de KNHM Foundation. Het afgelopen jaar werd het project ‘Wereldkeuken’ van Dorpshuis Vreeswijk tot winnaar uitgeroepen in de provincie Utrecht. In de finale grepen de initiatiefnemers net naast de Gouden Pit en de daarbij behorend geldbedrag van 3.000,- euro. Maar eerder deden al meerdere projecten mee uit Nieuwegein.

Wil jij bijvoorbeeld een speeltuin of een pluktuin aanleggen of een toneelstuk maken met jongeren uit jouw wijk? Kern met Pit helpt je graag bij de realisatie van jouw plan door advies te geven, je netwerk uit te breiden of door de expertise van deskundigen in te zetten. Daarnaast kun je gratis meedoen aan interessante workshops. Als het lukt om jouw idee samen met buurtgenoten binnen een jaar werkelijkheid te laten worden, ontvang je het predicaat Kern met Pit en € 1.000 voor het project.

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot: “Kern met Pit ondersteunt initiatieven die echt vanuit de buurt zelf komen. Inwoners werken gezamenlijk aan het succesvol uitwerken van hun plan en Kern met Pit geeft ze een belangrijk steuntje in de rug. Het levert ontzettend waardevolle projecten op die de leefbaarheid in dorpen ten goede komt en het brengt buurtgenoten dichter bij elkaar.”

Aanmelden voor Kern met Pit kan via deze website. Dit kan tot en met 31 oktober 2020. Op de website vind je ook meer informatie over de voorwaarden, de workshops en diverse projecten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren