Katern

Internationaal schoonspringtoernooi in Eindhoven

Op zaterdag 8 en zondag 9 december jl. werd in het Pieter van den Hoogenbad zwembad in Eindhoven een internationaal schoonspringtoernooi georganiseerd. Er deden sporters mee uit Nederland, Italië en Spanje.

In de B-groep (14/15-jarigen) had Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein twee 12 jarigen die mee deden aan de wedfstrijd. Zij voldeden aan de deelname-eis. Een knappe prestatie. Daan Willemen sprong de 1 meter plank en werd 4de. Matthew Hibbert wist zowel op de 1 meter, als op de 3 meter de bronzen medaille te behalen.

In de A-groep (16/17/18-jarigen) sprong Manuel Oztopcu een stabiele 1 meter wedstrijd en werd knap 4de. Owen Johnston, in zijn laatste wedstrijd bij de junioren, behaalde de zilveren medaille. Manuel liet op de 3 meter zijn nieuwe programma zien en wist met een mooi puntentotaal een bronzen medaille te behalen.

Bij de meisjes sprong Oona Abbema haar eerste grote wedstrijd mee. Oona is in september gestart met schoonspringen en liet een mooie progressie zien door in Eindhoven 7de te worden. Raziye Rouhbags, in haar laatste juniorenwedstrijd, sprong zich naar de bronzen medaille op de 1 meter plank. Matthew, Manuel, Owen, Oona, Raziye en Tanja zullen onder leiding van Angelique de Vroome van 1 t/m 5 januari deelnemen aan een internationaal toernooi in Las Palmas (Spanje).

Workshop Schoonspringern
Op 22 december aanstaande kinderen in de leeftijd van 10 jaar en jonger en kinderen van 11 t/m 14 jaar een workshop schoonspringen volgen van 45 minuten. Deze workshop vindt plaats in zwembad Merwestein. Je kunt je hiervoor opgeven via de website www.schoonspringen.nl en dat kost helemaal niets. De workshops worden gegeven door bevoegde coaches en je zult een aantal springers in actie zien van de vereniging en van het Nationale Team.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk