Interact Nieuwegein wil jongeren in beweging brengen

Jongeren moeten zich meer betrokken tonen…jongeren moeten geen genoegen nemen met een zesje…er kwam een verplichte maatschappelijke stage…er is te weinig “jongerenparticipatie”… Wie de kranten leest lijkt weinig reden te hebben om nog positief te denken over de jongeren van nu. Maar het kan ook anders! Interact club Nieuwegein gaat woensdag 19 januari officieel van start. In Nieuwegein gaan scholieren laten zien dat een serviceclub van jongeren het verschil kan maken.
De term Interact is in Nederland een nog vrijwel onbekend begrip. Interact is een initiatief van Rotary en telt wereldwijd al bijna 300.000 leden verdeeld over 12.000 clubs. De service club is er voor scholieren van 12 tot 18 jaar en gekoppeld aan een middelbare school.Initiatiefnemer en eerste voorzitter van Interact club Nieuwegein is een 17-jarige scholier van het Cals College in Nieuwegein, Benjamin Asante. “Geweldig dat we nu eindelijk officieel van start gaan! We hebben er allemaal heel veel zin in om aan de slag te gaan met leuke projecten in de omgeving, van auto’s wassen, talentenshows tot een bezoek aan een verzorgingstehuis”, aldus Benjamin die samen met drie andere bestuursleden de club van nu vijftien leden aan gaat sturen. Afhankelijk van de interesses van de leden organiseert een Interact club diverse projecten en activiteiten gedurende het schooljaar.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren