Katern

Innerlijke verzorging en sport op Lijfstyle 2015

Meer weten hoe leuk, lekker en gezond te leven? Kom dan zaterdag 19 september tussen 11 en 16 uur naar Lijfstyle 2015.

Lijfstyle 2015 is een (inter)actieve gezondheidsmarkt, dat gehouden wordt op de markt van Cityplaza en in en rond het Stadshuis. Vanaf verschillende themapleinen kunnen bezoekers informatie krijgen, workshops doen en hun gezondheid en leefstijl laten meten.

Bijvoorbeeld op het plein Lifestyle en het plein Sport & Beweging. Binnen het thema Lifestyle is informatie te krijgen over innerlijke verzorging in de breedste zin van het woord. Zoals over stoppen met roken en verantwoord gebruik van alcohol. Op het plein Sport & Beweging is alles te vinden wat met sport te maken heeft. Van informatie over het belang van sporten en het Nieuwegeinse sportaanbod, tot sportattributen en sportkleding. Ook zijn er demonstraties zoals free running en worden er diverse activiteiten gehouden om aan mee te doen, zoals een klimwand en tumbling baan.

Lijfestyle 2015 is onderdeel van het Lijfstyleprogramma Nieuwegein. Vier gezondheidscentra, welzijnsorganisatie MOvactor, bibliotheek De Tweede Verdieping, fysiotherapiepraktijken, Surplus, N.V. Sportinrichtingen Nieuwegein en de Gemeente Nieuwegein slaan daarvoor de handen ineen en zetten zich in voor gezondheidsbevordering van inwoners. Ze vinden het belangrijk dat er een integrale aanpak is op preventie dichtbij de leef- en belevingswereld van mensen. Zo stimuleren ze een gezonde leefstijl en het voorkomen daarmee (verergering van) gezondheidsproblemen. Door welzijn en zorg te verbinden wordt kwaliteit en betaalbaarheid van zorg beter.

Andere voorbeelden uit het Lijfstyleprogramma zijn het ‘Lijfstyle gezondheidsmarkt’, ‘Welzijn op recept’ en ‘Bewegen op recept’. Meer informatie op www.nieuwegeingezond.nu

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk