Inloopbijeenkomst Museumwerf

Op woensdag 16 januari aanstaande tussen 19.00 uur en 20.30 uur vindt er een inloopbijeenkomst plaats op Fort Vreeswijk inzake Museumwerf Vreeswijk.

Gemeente, bewoners en de Museumwerf hebben elkaar regelmatig gesproken over het naast elkaar laten bestaan van de Museumwerf en woningen. Deze gesprekken zijn niet voor niets geweest. De afspraken die in die gesprekken zijn gemaakt, worden nu vastgelegd in het bestemmingsplan Vreeswijk. En vervolgens in de vergunning voor de Museumwerf.

De inloopbijeenkomst op woensdag 16 januari aanstaande is bedoeld om te laten zien hoe de gemaakte afspraken in het bestemmingsplan en de vergunning worden verwerkt.

Tijdens de inloop kunt u via panelen informatie tot u nemen. Bij de panelen staan personen aan wie u vragen kunt stellen. Ook ziet u hoe de procedures van het bestemmingsplan (waarvan het ontwerp van 10 januari tot en met 20 februari 2019 ter inzage ligt) en de vergunningverlening lopen. Er wordt geen centrale presentatie gegeven, dus u kunt binnen lopen wanneer het u het beste uitkomt.

Historie
Medio juli 2017 kreeg de Museumwerf klachten van bewoners aan de overkant van het water aan de Grindoever. Zij hadden last van de herrie en het lassen op de Museumwerf. Daarop besloot de directie van het werkend museum een groot zwart scherm te plaatsen. Hier waren de andere bewoners het weer niet eens. Dus werden er handtekeningen opgehaald om het scherm te verwijderen. Kortom een burgeroorlog in Vreeswijk, aldus onze Jan met de Pet. Tijdens de inloopbijeenkomst van woensdag 16 januari a.s. moet alles weer ‘koek en ei’ worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren