Video: Zwart scherm splijt Vreeswijk in tweeën

Omwonenden van de Museumwerf in Vreeswijk hebben vandaag ruim 100 handtkeningen aangeboden aan  wethouder Martijn Stekelenburg tegen de grote zwarte schermen die op de werf zijn geplaatst. De schermen beletten volgens de honderd ondertekenaars het zicht op de plek waar historische schepen worden opgeknapt.

De schermen werden recent geplaatst omdat enkele omwonenden last hadden van de werkzaamheden op de werf aan de Wierselaan in Vreeswijk. De initiatiefnemers van de petitie willen de renovaties aan de historische schepen op de werf juist kunnen zien en daarom werd de handtekeningenactie gestart.

“Museumwerf is een werkend museum, maar er zijn een paar bewoners die er last van hebben. Ze zijn bang van het licht van het lassen en ze vinden dat er herrie is op de werf”, vertelt omwonende Lydia Kroeze die vanmorgen de handtekeningen overhandigde in het Stadhuis aan de wethouder. “Maar 80 procent van de tijd gebeurt er niets.” Volgens Kroeze gaat het om maar zeven mensen die hinder ervaren.

Omwonenden die niet blij zijn met de schermen, wilden niet reageren op de handtekeningenactie van andere omwonenden. Wethouder Martijn Stekelenburg wil met beide partijen een gesprek hebben maar wacht af totdat de resultaten van het onlangs gehouden het akoestisch onderzoek bekend zijn. Hij verwacht dit binnenkort in zijn bezit te hebben.

De bewuste zwarte schermen

2 thoughts on “Video: Zwart scherm splijt Vreeswijk in tweeën

  1. Zeiltje

    Stelletje zeikers ze wisten toen ze der gingen wonen dat het een werkende museumwerf is

  2. Haije Weldaon

    -Omwonenden die niet blij zijn met de schermen, wilden niet reageren op de handtekeningenactie van andere omwonenden.-
    Waarom willen bewoners die tégen de schermen zijn niet reageren op de handtekeningenactie tégen de schermen?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren