Jan met de Pet: ‘Burgeroorlog in Vreeswijk’

Wat nu! zult u denken. Nou in Vreeswijk is het een rommeltje waarin diverse partijen tegenover elkaar zijn komen te staan. Ik zal het proberen uit te leggen maar als ik het fout heb dan komen ze vanzelf wel commentaar geven toch?

Op de Museumwerf aan de Wierselaan moet men af en toe eens een paar stukken metaal aan elkaar lassen, wel gek hoor op een werf en dan lassen! Maar goed, bewoners aan de overkant van het water aan de Grindoever hadden daar best wel last van. U weet wel, lekker in een laslicht zitten te kijken, maar dat gebeurt daar nu eenmaal wel eens een keertje. Dus de Museumwerf, meedenkend als altijd, kwam met een oplossing: een paar grote zwarte zeilen ervoor plaatsen en opgelost toch?

Maar ook voor het geluid zijn die schermen geplaatst. Voor geluid een scherm? Ik heb weleens begrepen dat een echte geluidswal van 5 meter breed en 10 meter hoog nog niet helpt! Nou wat het laslicht aangaat wel maar toen kwam de rest van Vreeswijk in de benen en ja wel een rel was geboren zelfs de wethouder moest komen opdraven om een petitie in ontvangst te nemen. En niet zo maar een wethouder maar wethouder Stekelenburg die kan wel een paar mensen bij elkaar brengen hoor, maar dit is Vreeswijk, voor de rest van Nieuwegein: die jongens en meisjes die eigenlijk niet bij ons willen horen maar het alleen niet meer redden in deze moderne wereld, je mag in december altijd even langs komen tijdens ‘Vreeswijk bij Kaarslicht’ maar verder liever alleen je geld komen brengen op de terrassen en in de eettentjes in het weekend. Maar dan moet het ook wel afgelopen zijn met die lol en dan hijsen we onze eigen Vreeswijkse vlag weer en maling aan de rest van Nieuwegein. Maar nu , ja nu hebben ze er één van ons nodig om hun geschillen op te knappen dus Martijn een schone taak voor je.

Nu even iets heel iets anders: onze binnenstad heet nu City. Ik ga er niet teveel over zeggen want mijn collega Willeke Stadtman heeft daar een prachtige column over geschreven. Willeke, ik neem even die wethouder onder de loep maar dan vanuit een politiek oogpunt, dus niet in jouw vaarwater hoop, ik.

Johan Gadella in de bocht: Je kan tegenwoordig nergens meer kijken of je ziet het gezicht van Johan, is het niet bij een opening van de nieuwe fietsbrug bij de sluis of op het Klooster. Maar waarom nu opeens onder de verantwoordelijkheid van je collega, je met zaken bemoeien waar je niet moet bemoeien? Dat jij een minderwaardigheidsgevoel hebt tijdens verjaardagsfeestjes kan ik begrijpen maar dat komt echt niet door Nieuwegein hoor, maar meer doordat jij niet serieus meer genomen wordt! Genomen worden is misschien niet de juiste uitdrukking maar ik kan bij jou niet zo snel een andere bedenken.

Als de markt dan eindelijk op de plaats komt waar die volgens mij altijd bedoeld was, op het plein tussen het Stadshuis en de Kom, gaat die markt dan als naam City Markt krijgen? Johan, wat vindt de wethouder binnenstad hiervan? Ik bedoel dat jij je overal mee bemoeit of heeft die andere wethouder zoiets van: ‘Ga jij maar lekker je gang dan hoef ik je straks tijdens de gemeenteraadsverkiezingen niet aan te pakken want dan heb je jezelf onmogelijk gemaakt!’

De afdeling van de VVD Nieuwegein moet zich echt gaan afvragen wie zij als lijsttrekker gaan presenteren! Misschien even olie op het vuur: Edwin van Straaten terughalen en dan de ledenvergadering openbaar maken!

Met hartelijk groet

Jan met de Pet

One thought on “Jan met de Pet: ‘Burgeroorlog in Vreeswijk’

  1. E. Veltman

    Wat een wereld zeg……….wat een problemen!!!!!! Kunnen we niet samen door een deur??
    Er zijn echt grotere problemen op deze wereld!!!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk