Initiatiefvoorstel voor Hospice Nieuwegein

De fracties van het CDA en de PvdA hebben een initiatief voorstel ingediend waarbij zij verzoeken om aan de agenda van de raad van 29 januari 2000 toe te voegen het onderwerp `gemeentegarantie Stichting Hospice Nieuwegein`.

In Nieuwegein is thans sprake van een initiatief om tot de oprichting van een hospice te komen. Momenteel wordt door de Stichting gewerkt aan het verzamelen van fondsen daartoe. Onderdeel is het verwerven van vastgoed, alwaar het hospice gevestigd kan worden. Betreffende het initiatief is sprake van onderhandeling met de zorgverzekeraar en met een ontwikkelaar van vastgoed. Daarnaast is sprake van een toezegging met betrekking tot de inrichting. Ook loopt het verwerven van fondsen via het initiatief `Vrienden van het Hospice` uitstekend. Om een tijdige realisering van het Hospice te garanderen is het gewenst dat de gemeente zich garant stelt.

Het voorstel van de fracties van CDA en PvdA is om een gemeentelijke garantstelling af te geven voor de verwerving van het vastgoed ten behoeve van de oprichting van het Hospice.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk