Informatieavond winkelcentrum ‘De Gaarde’

Op donderdag 8 april vindt een digitale informatieavond plaats over de verbouwplannen voor winkelcentrum ‘De Gaarde.’ Dit buurtwinkelcentrum in Batau-Zuid dateert uit de jaren ‘80 en heeft sinds kort een nieuwe eigenaar: Blauwdruk Investeringen uit Rhenen. Blauwdruk wil het winkelcentrum toekomstbestendig maken, zodat het behouden kan blijven. Daarom ontwikkelt het bedrijf plannen om het winkelcentrum op te knappen, het aantal parkeerplaatsen te vergroten en het laden- en lossen veiliger te maken.

Waarom?
Het gedateerde winkelcentrum heeft op dit moment een gevaarlijke laad-lossituatie, te weinig parkeerplaatsen en de Jumbo-supermarkt is momenteel te klein om toekomstbestendig te zijn en wil groter worden. Daarnaast zijn diverse andere winkeleigenaren ook in overleg met de gemeente om hun winkelcentrum op te knappen. Zo is Galecop recent vernieuwd. Voor het nabijgelegen wijkwinkelcentrum Muntplein worden door de eigenaren ook plannen ontwikkeld.

Hoe staat het er nu mee?
De eigenaar is in overleg met de gemeente om zijn plannen verder uit te werken. Ook heeft Blauwdruk al intensief gesproken met haar huurders (de winkeliers) en de eigenaren van de bovenliggende appartementen. Voordat het gemeentebestuur een voorlopig besluit neemt over de plannen, wil zij weten hoe de buurt er over denkt. Na deze informatieavond en het voorlopig besluit worden de plannen verder uitgewerkt en kan de vergunningaanvraag door de gemeente in behandeling worden genomen. Als de vergunning wordt verleend, bestaat er nog de mogelijkheid voor zienswijzen en bezwaar volgens de standaard geldende procedures.

Meer weten? Bezoek de digitale informatieavond
Vanwege de coronamaatregelen vindt de informatieavond digitaal plaats. Op deze avond stelt Blauwdruk Investeringen zich voor en architect RPHS+ geeft een toelichting op het nieuwe ontwerp en de locatie van de nieuwe laad- en loszone. U kunt vragen stellen via Whatsapp of chat. De reacties worden gebundeld en aan de gemeente gegeven, zodat deze kunnen meewegen in de besluitvorming. Op de avond is ook iemand van de gemeente aanwezig.

De informatieavond vindt plaats op donderdag 8 april 2021 en start om 19:30 uur. (u kunt vanaf 19:15 digitaal binnenlopen). Aanmelden kan t/m 7 april via roland@blauwdrukinvesteringen.nl. U ontvangt dan een link voor de digitale bijeenkomst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren