Informatieavond bouwplan vogelopvang in Galecopperzoom

De Vogelopvang Utrecht wil zich vestigen in Nieuwegein. Hun oog is daarbij gevallen op de voormalige wielerbaan in Galecopperzoom. De Vogelopvang heeft voor haar bouwplan een omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente. Op 31 oktober zal de gemeente dit bouwplan samen met de Vogelopvang presenteren aan belangstellenden. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur in het Stadshuis van Nieuwegein aan Stadsplein 1.

Het bouwplan concentreert zich in het zuidoostelijke deel van de voormalige wielerbaan. De bebouwing bestaat uit een verzorgingsgebouw, een hoofdgebouw (kantoor, ontvangst, educatie, kantine, beheerdersruimten) en verder met name volières. De bouw zal in fasen plaatsvinden waarbij de vogelopvang o.a. afhankelijk is van fondsenwerving. Bij de bouwaanvraag zitten meerdere rapporten die bijvoorbeeld gaan over de impact van het bouwplan op Flora & Fauna en de waterhuishouding. De gemeente en de vogelopvang houden zo goed als mogelijk rekening met andere belangen die spelen in dit gebied, zoals het gebruik van de voormalige wielerbaan door hondenbezitters en wandelaars. Parkeercapaciteit en archeologie zijn andere voorbeelden van aandachtspunten die aan de orde komen bij de vergunningprocedure.

Tijdens de informatieavond hoort de gemeente en de Vogelopvang  Utrecht graag uw mening over het plan. Wellicht heeft u nog op- of aanmerkingen of suggesties die de gemeente mee kan nemen bij de besluitvorming over het bouwplan. De gemeente zal waarschijnlijk in de loop van november een besluit nemen. Belanghebbenden die het niet eens zijn met dat besluit, kunnen vervolgens bezwaar aantekenen.

schermafbeelding-2016-10-26-om-22-51-27

4 thoughts on “Informatieavond bouwplan vogelopvang in Galecopperzoom

  1. Eric Bosman

    Volgens de info op de site van de vogelopvang dateren de tekeningen al van januari 2015 en op het terrein zijn een jaar geleden grondonderzoeken gedaan. Dan is het tijdstip van informeren van de bewoners van Nieuwegein wel heel laat gekozen. Of word er alleen geïnformeerd omdat de huidige gebruikers en dan voornamelijk de hondeneigenaren aan de bel getrokken hebben een is er eigenlijk sprake van een voldongen feit?

  2. Berend

    Idioot idee. De galecopperzoom is nog lang niet vol. De wielerbaan wordt door veel hondenbezitters gebruikt omdat er geen losloopgebieden meer zijn in Nieuwegein. Er komen zelfs honden bezitters uit omliggende gemeentes hun hond uitlaten. Daar komt bij dat in de ontwikkelingsplannen van de galecopperzoom daar een vogelopvang zou komen. En niet zo’n grote als men van plan is te gaan bouwen. In deze plannen is er nooit over gesproken dat de vogelopvang op de wielerbaan zou komen. De invulling van de galecopperzoom is mede ontwikkeld door de stichting wijkoverleg Galecop. Een vogelopvang behoorde tot de mogelijkheden. Niet de wielerbaan. Dit is typisch weer een achterbakse manier van handelen van de gemeente.

  3. Berend

    Nog vergeten te melden dat de wielerbaan een uniek natuurgebied is in Nieuwegein. Hier bouwen gaat ten koste van 10 tallen bomen die er juist voor zorgen dat er een buffer tussen de snelwegen en de wijk is en niet te vergeten dat ze de vervuiling tegengaan alsmede de geluidshinder.En tevens deel uitmaakt van de provinciake ecologische hoofd zone.Dus beschermd gebied. Daar passen dus geen grote kantoorgebouwen in.

  4. Eric Bosman

    Sinds een paar dagen worden er weer Ransuilen gezien op de wielerbaan. Deze zaten er een paar jaar terug ook maar zijn tijdelijk verdwenen nadat er enkele festivals en speurtochten georganiseerd waren. Ik kan mij voorstellen dat bouwactiviteiten dezelfde uitwerking hebben. Dan krijg je dus de absurde situatie dat een vogel op de rode lijst (beschermd) verjaagd word om eenden en ganzen te huisvesten. Daarnaast zitten er Buizerds die dus ook een kleiner territorium overhouden en staan er zeldzame orchideeen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk