Informatie-avond voor gedupeerde ondernemers asbestbrand

Vanavond vindt er een informatie-avond plaats voor de ondernemers die gedupeerd zijn door de brand afgelopen zondagavond. Hierbij is veel asbest vrijgekomen dat verspreid ligt over het industriegebied De Liesbosch/Laagraven. Ondernemers mogen niet naar hun pand en zijn daardoor zwaar gedupeerd.

Backhuys erkent dat dat grote gevolgen heeft voor de ondernemers: “Die ondernemers zijn ernstig getroffen en daar heb ik ook mee te doen. Dat is ook de reden dat we na de eerste asbestwerkzaamheden een bijeenkomst willen organiseren voor deze ondernemers zodat we afspraken kunnen maken en hen kunnen informeren.”

De burgemeester sprak eerder ook al met de ondernemers, omdat die forse kritiek hebben op de communicatie van de gemeente.

Het verwijderen van alle asbest deeltjes zal veel tijd in beslag nemen. Inmiddels is wel de drukke uitvalsweg, de N408, naar de A12 vrijgegeven voor het verkeer.

Vooral bedrijven in het Noordelijke deel van De Liesbosch zijn gedupeerd. De besloten bijeenkomst voor de ondernemers vindt vanavond plaats in het Stadhuis en begint om 18.00 uur.

Gedupeerde ondernemers kunnen zich opgeven via het mailadres liesboschbrand@nieuwegein.nl. Vermeld uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer. U ontvangt dan van de gemeente Nieuwegein een uitnodiging. Het gaat om de ondernemers die gevestigd zijn in het rode gebeid op onderstaand kaartje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren