Indrukwekkende beelden uit Nieuwegein over Coronapatiënten

Ernstig zieke patiënten die constant aan de beademing liggen en personeel dat soms met z’n vieren of vijfen tegelijk aan een bed staat. Bovenstaande videobeelden geeft een uniek en indrukwekkend kijkje achter de schermen op de Intensive Care (IC) van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Arend-Jan Meinders, als intensivist werkzaam op de IC, roept op je vooral aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid te houden.

In het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein liggen op dit moment achttien of meer Coronapatiënten op de IC. Het personeel deelt nu de video om te laten zien hoe heftig de situatie is. Op die manier willen ze Nederlanders waarschuwen om het nieuwe Coronavirus serieus te nemen.

‘Ik maak me echt zorgen’
De Coronapatiënten die worden gefilmd liggen aan de beademing en worden in slaap gehouden. Verpleegkundigen draaien patiënten meerdere keren per dag om. Anesthesist Imre vertelt dat een “potentieel risicovolle behandeling” is, omdat het erg belangrijk is dat de luchtweg gezekerd blijft.

“De patiënten zijn ontzettend ziek. Ze hebben heel intensieve zorg nodig”, vertelt verpleegkundige Sandra. Ze werkt op de intensive care van het ziekenhuis. “Ik hoop dat ze kunnen genezen, maar ik maak me echt zorgen.”

De beelden vanuit de intensive care worden ook gebruikt als oproep, vertelt internist-intensivist Arend-Jan Meinders. “Nog steeds zijn er mensen die zich niet houden aan de oproep van het RIVM en de overheid.” Artsen kunnen heel veel, benadrukt hij, “Maar alleen als we allemaal ons best doen om de verspreiding van het virus te stoppen, kunnen we dit volhouden”.

2 thoughts on “Indrukwekkende beelden uit Nieuwegein over Coronapatiënten

  1. Hennie Brugman Leeuwen

    Wat een verschrikkelijk ziekte.Hoop er niet mee geconfronteerd te worden .Heel veel respect voor alle verzorgers.

  2. SC

    Merkwaardig dat we na al dat geroep om méér IC-bedden, pas deze dagen te horen krijgen dat die behandeling nogal schadelijk is, met minimaal een half jaar revalideren (dus van deze beademing) met blijvende schade. Dan is het de vraag waarom ouderen met meerdere aandoeningen hier behandeld worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren