In hoger beroep opnieuw 21 jaar celstraf voor liquidatie Nieuwegeiner Badloe

Het gerechtshof in Arnhem heeft de verdachte van de liquidatie van Nieuwegeiner Adjai Badloe. ook bekend als ‘Chico’, in hoger beroep tot 21 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De straf is gelijk aan het vonnis dat een lagere rechter in april 2019 oplegde.

Een speciaal voertuig van de politie neemt de auto mee naar laboratorium voor onderzoek

Het OM had, net als in 2019, 24 jaar cel geëist tegen de Amstelveense verdachte. Badloe werd op 28 november 2017 met kogels doorzeefd toen hij in de ochtend rond 07.50 uur zijn huis aan de Apolloburg in Nieuwegein verliet. Op dat moment stonden veel andere buurtbewoners op straat die de liquidatie voor hun ogen zagen gebeuren.

Na een wilde achtervolging over de A2 werden Amstelvener Denzel D. en zijn Amsterdamse medeverdachte Reza J. in de buurt van de hoofdstad opgepakt. D. beweert dat hij alleen chauffeur was van de vluchtauto, maar van die uitleg gelooft ook het Hof in Arnhem niets.

Tijdens de politieachtervolging gebruikte D. de telefoon om in paniek voiceberichten te sturen naar een vriend van wie hij de auto geleend had. “Die torie (klus)… Ik… Probleem man! Probleem, probleem, probleem. Die mannen rijden nu achter mij aan. Ik ben aan het dampen”, was in de berichten te horen.

Het is onduidelijk gebleven waarom Badloe werd vermoord. Hij zou actief zijn geweest in het drugsmilieu, maar bewijzen daarvoor zijn in de rechtszaal niet naar voren gekomen. Denzel D. en Reza J. hebben ook nooit willen zeggen van wie zij de opdracht voor de liquidatie hadden gekregen.

Het vonnis van de rechtbank Gelderland viel eerder iets lager uit dan de eis van de officier van justitie. Die eiste in 2019 gevangenisstraffen van 23 en 24 jaar cel geëist tegen de mannen. Klik hier voor ons dossier over deze zaak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk