Flinke celstraffen voor daders liquidatie Adjai Badloe uit Nieuwegein

De twee 25-jarige mannen achter de moord op Adjai Badloe uit Nieuwegein zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 21 jaar en 20 jaar. Het gaat om Denzel D. uit Amstelveen en Reza J. uit Amsterdam. D. krijgt 21 jaar en J. 20 jaar.

De 43-jarige Adjai Badloe kwam op 28 november 2017 om het leven. Toen hij bij zijn woning aan de Apolloburg in de auto stapte om naar zijn werk te gaan, werd hij doorzeefd met kogels. Na een wilde achtervolging arresteerde de politie Denzel D. uit Amstelveen en Reza J. uit Amsterdam.

Volgens de rechters is er overtuigend en wettig bewijs dat het tweetal Adjai Badloe heeft vermoord. Ze stelden vast dat er sprake was van een concreet en vooropgezet plan. In de tweede vluchtauto zijn kledingstukken gevonden waarop het DNA, maar ook schotresten en scherfjes van de autoruit van het slachtoffer. Samen met alle andere sporen en getuigenverklaringen vormt dit volgens de rechtbank sterk bewijs.

De rechters geloven niks van het alternatieve scenario waar Denzel D. mee kwam. Hij zou slechts chauffeur zijn geweest en er een derde man bij de aanslag betrokken zij geweest. Maar de rechtbank zegt dat daar geen enkel bewijs voor gevonden is. Verder wordt D. ook veroordeeld voor drugsbezit en roekeloos rijden op de vlucht. Vanwege dat laatste feit krijgt de man uit Amstelveen een rijontzegging van twee jaar. J. voor verboden wapenbezit en brandstichting.

Het vonnis van de rechtbank Gelderland valt iets lager uit dan de eis van de officier van justitie. Die eiste vorige maand gevangenisstraffen van 23 en 24 jaar cel geëist tegen de mannen. De verdachten hebben twee weken de tijd om hoger beroep aan te tekenen. Klik hier voor ons dossier over deze zaak.

Een speciaal voertuig van de politie neemt de auto mee naar laboratorium voor onderzoek

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren