Rondom Hesseveld

Eind vorig jaar veranderde het Hesseveld in een donker veld. Wat is er in de tussentijd gebeurd en hoe gaat het verder? In november en december vorig jaar is in totaal 7500 m3 grond op het Hesseveld aangebracht. Hiervoor waren vele vrachtwagens nodig om de grond te brengen.

De bedoeling was om eind vorig jaar ook al de drainage aan te leggen, maar dat is niet gelukt. Doordat het terrein te nat was, is besloten om de drainage bij droger weer aan te leggen. Voorafgaand daaraan wordt, in de week van 5 tot 13 februari, de afvoerleiding naar de singel langs de Sluyterslaan/Wenkebachplantsoen aangelegd.

Eind oktober hebben wij onderzocht of er mogelijk archeologische resten in de ondergrond liggen. Dat is niet het geval. ‘Dat betekent dat wij verder kunnen met het aanleggen van het park’ aldus de gemeente Nieuwegein. Het eerste concrete dat zichtbaar wordt is het planten van de 15 bomen. Dit vindt plaats eind februari/begin maart, omdat dat het beste plantseizoen voor bomen is. De andere werkzaamheden voor de aanleg van het park vinden plaats in het voorjaar van 2015. Het gaat dan om de aanleg van het wandelpad, het voetbalveld, de inrichting van het groen, het amfitheater, de ontmoetingsplek en de speel- en bootcamptoestellen.

Aansluitend aan de grondwerkzaamheden voor het Hessepark zijn er eind vorig jaar tien nieuwe parkeerplaatsen aangelegd aan de rand van het Jukoterrein en is er een parkeerverbod ingesteld in dat deel van de Hildo Kropstraat. De komende periode wordt er gewerkt aan een verkeersplateau op de kruising Hildo Kropstraat en Kruyderlaan, en een rotonde op de kruising Hildo Kropstraat/Sluyterslaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren