IJsselstein duidelijk over de windmolens in polder Rijnenburg, college Nieuwegein blijft onduidelijk

IJsselstein heeft geen problemen met zonnevelden in polder Rijnenburg, maar wil geen windmolens aan de gemeentegrens zien. Die zouden de woningbouw in het gebied maar in de weg zitten. Dat blijkt uit een brief die IJsselstein aan buurgemeente Utrecht gaat sturen over de toekomstplannen voor de polder Rijnenburg.

De brief is opgesteld door het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein en is gericht aan buurgemeente Utrecht. In het document legt wethouder Peter Bekker uit dat er wat hem betreft woningen moeten komen in polder Rijnenburg. Windmolens in het midden van de polder, dichtbij IJsselstein en Nieuwegein, zouden dat maar in de weg zitten.

Zonnevelden zouden eventueel wel kunnen, aldus de wethouder. Bekker: “Die zonnevelden gaan de woningen niet in de weg zitten omdat je redelijk dichtbij zonnevelden kan bouwen. Met die zonnevelden hebben we geen enkel probleem. Maar die windmolens willen we alleen als die de planning voor woningbouw niet in de weg gaan zitten.”

VAN HOOIJDONK
De komst van windmolens en zonnevelden in de polder ten zuidwesten van Utrecht is een wens van de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk. Zij wil maximaal elf windmolens neerzetten en ruim 200 hectare zonnepanelen aanleggen.

Omwonenden die zich georganiseerd hebben in Belangengroep Buren van Rijnenburg en Reijerscop (BVRR) zijn fel tegen dat plan. Zij klagen dat de gemeente de plannen voor de windmolens er doorheen drukt.

CONCEPT
Aan de IJsselsteinse brief is al een poosje gewerkt. In juli 2018 riep de gemeenteraad het college op om een brief te schrijven. Ook het wijknetwerk Galecop in Nieuwegein heeft het college opgeroepen om een zelfde soort brief te sturen aan buurgemeente Utrecht. Echter geeft Nieuwegein geen sjoemel en lijkt hiermee accoord te gaan met wat Utrecht wil. Binnenkort geeft het college van IJsselstein groen licht voor de brief en zal hij op de mat vallen van GroenLinks wethouder ‘Zot van Hooijdonk.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren