IJskoude Ben & Jerry’s-dief slaat slag bij Albert Heijn in Fokkesteeg

De politie is op zoek naar een man die een boodschappenkar vol Ben & Jerry’s-ijs heeft gestolen bij de Albert Heijn aan de Rapenburgerschans in de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein. In het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht werden vandaag bewakingsbeelden getoond van de dief en een vrouw die hem hielp.

Te zien is dat de man bij de diepvriesafdeling de bakjes ijs inlaadt. In korte tijd heeft hij het hele schap leeg. Ondertussen loopt de vrouw die erbij hoort nog even langs. Haar taak is om bij de kassa het poortje van een onbemande kassa te openen zodat de man met de kar vol ijs even later rustig door kan lopen.

De vrouw leidt voor de zekerheid ook één van de medewerksters af. Lachend verlaat de man de supermarkt met de kar vol ijs. Niemand heeft hem in de gaten.

Naast de vrouw is er waarschijnlijk nog een derde persoon bij betrokken bij de diefstal. Omdat dit nog niet helemaal zeker is, laat de politie hem niet zien.

De man om wie het gaat kwam ongeveer tegelijk met de man en vrouw binnen en hing de hele tijd rond bij de ingang en de servicebalie. Ook hij leek een medewerker af te leiden.

Informatie doorgeven over deze diefstal kan via 0800-6070. Anoniem tippen kan op 0800-7000.

De Ben & Jerry’s-dief duidelijk in beeld

SIGNALEMENTEN

Man
– lichtgetinte huidskleur
– 30 – 35 jaar
– kort, zwart haar
– verzorgde baard en snor
– normaal postuur
– zwart, gewatteerde jas, capuchon
– wit shirt, opdruk (het lijkt een huis)
– lichtblauwe spijkerbroek, gaten

Vrouw
– lichtgetinte huidskleur
– 25 – 35 jaar
– lang, zwart haar, paardenstaart
– stevig postuur
– grote oorbellen
– wit shirt, zwarte of donkerblauwe stiksels

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk