ICT Lab Utrecht reikt certificaten uit aan studenten ICT College

Tien studenten van het ICT College Nieuwegein namen op maandag 3 juli 2017 een extra certificaat in ontvangst. Zij verdienden dit door het afgelopen half jaar de leergang “producerend leren” te volgen bij ICT Lab Utrecht. De studenten werkten er samen met hbo-studenten (HU) aan praktijkopdrachten van echte klanten. Ook volgden zij Masterclasses Internet of Things en Scrum.

Eindpresentatie en demo
De derde lichting mbo-studenten van ICT Lab Utrecht heeft de periode afgesloten met een eindpresentatie. In het bijzijn van diverse opdrachtgevers en financiers presenteerden de studenten de prototypen van hun netwerk, dashboard, website of app.

Projecten Smart Cities
De studenten werkten in groepen aan vier projecten op het gebied van Smart Cities en Internet of Things. Dit resulteerde in de app “ShopEase” waarmee de winkelbeleving behouden blijft maar logistieke problemen in de stad worden opgelost. Verder kunnen gemeenten verkeersstromen monitoren in een dashboard. Inwoners van gemeenten kunnen een verbetering of overlast melden in de app “Carto”. Tenslotte is er een LoRa gateway gebouwd en is daarvoor een toepassing met een vochtsensor getest.

Onder de indruk
De aanwezigen: vertegenwoordigers van ROC Midden Nederland, Dialogic, Economic Board Utrecht, CA-ICT en de gemeente Utrecht en Velsen, waren onder de indruk van de behaalde resultaten. Pieter Ouwerkerk van de Gemeente Velsen sprak zijn lof uit voor de Carto app en dashboard. “De app is vrijwel gebruiksklaar opgeleverd. Het was heel prettig samenwerken met de studenten. Onze vragen en inbreng werden goed opgepakt en er werd veel initiatief getoond. De interesse voor het product is groot. De groep mag het binnenkort presenteren aan de leden van Dimpact, een samenwerkingsverband van 33 gemeenten.”

Toekomst ICT Lab Utrecht
Sven Maltha van Dialogic: “Op dit moment zijn wij bezig met de voorbereidingen voor het volgende semester. Ook werken we aan het bestendigen van onze samenwerkingen en het garanderen van de voortzetting van ICT Lab Utrecht. De interesse voor de projecten waar wij mee bezig zijn wordt gelukkig steeds groter. Er hebben zich naast bestaande ook al nieuwe opdrachtgevers gemeld”

ICT Lab Utrecht
ICT Lab Utrecht bestaat sinds 2016. Het is een samenwerking tussen Dialogic en het ICT College van ROC Midden Nederland met co-financiering van de EBU/Provincie Utrecht en CA-ICT. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat het onderwijs nog beter aansluit bij het bedrijfsleven. “Behalve een vak leren studenten in deze projectvorm ook andere belangrijke skills zoals; samenwerken, verantwoordelijkheid, ondernemendheid en klantgerichtheid”, aldus Baudina Speerstra, afdelingsmanager ICT College. De onderwijsformule ICT Lab Utrecht is genomineerd voor een Computable Award in de categorie ICT Opleider van 2017.

De studenten met hun certificaat

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren