ICT College met Dialogic genomineerd voor Computable Awards 2017

Het ICT College, een mbo-college van ROC Midden Nederland in Nieuwegein is samen met partner Dialogic genomineerd voor de Computable Awards 2017. Het ICT College en Dialogic hebben sinds twee jaar een gezamenlijk ICT Lab in Utrecht waar studenten van de mbo niveau-4-opleidingen ICT beheer en Applicatie- en mediaontwikkeling werken aan levensechte projecten van bedrijven. Deze succesvolle samenwerking is genomineerd als ‘Beste ICT-Opleider van het jaar’.

Nominatie
De nominatie is tot stand gekomen op basis van voordrachten van o.a. de lezers van het ict-vakblad Computable en het finale oordeel van de hoofdjury. ICT Lab Utrecht is uit 24 voordrachten genomineerd in de top 10 omdat dit initiatief het onderwijs dichter bij het bedrijfsleven brengt. Studenten krijgen de kans om al tijdens hun opleiding kennis te maken met slimme ict-toepassingen die buiten de grenzen van de ‘traditionele’ ict-sector treden.

Concurrenten
Er zijn 9 concurrenten in de categorie beste ICT-opleider van het jaar. ICT Lab neemt het op tegen: Amsterdam School of Data Science, Cap Gemini Academy, Instruqt, IT Academy Noord Nederland, MyCademy, Open Universiteit, Jheronimus Academy of Data Science (TU Eindhoven en TU Tilburg), Prowareness, Young Brainport Summer School (YBBS).
“Het is bijzonder dat een mbo-opleiding genomineerd is in een deelnemersveld van voornamelijk HBO en WO opleiders. Deze nominatie is een mooie pluim voor ons onderwijs en onze studenten. Het mbo is de motor van de economie.” Aldus Baudina Speerstra, afdelingsmanager ICT College Nieuwegein.

Verkiezing en Awards
Op 4 juli start op de website: www.computable.nl het stemproces voor de Computable Awards 2017. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt. De stemperiode eindigt begin oktober. Tijdens de uitreiking van de Computable Awards, welke op dinsdag 31 oktober a.s. om 17.30 uur voor de 12e keer plaatsvindt in het Prinses Beatrix Theater te Utrecht, wordt uit tien genomineerden de winnaar gekozen.

Over ICT LAB
ICT Lab Utrecht is een innovatieve leer- en werkplek waar mbo-studenten met ict-kennis kennismaken met slimme ict-toepassingen die buiten de grenzen van de ‘traditionele’ ict-sector treden. De niveau 4 studenten van het ICT leren en werken bij ICT Lab Utrecht samen met hbo- studenten in een bedrijfsomgeving aan actuele ICT gerelateerde thema’s. Deze thema’s zijn bijvoorbeeld Big Data, Smart City, Internet of Things en Security. De projecten waar studenten aan werken worden door bedrijven gepitcht.

“Een praktijkopdracht maakt je werk veel belangrijker”
Yassine Sebbar, student Applicatie- en mediaontwikkeling: “Ik werk op het ICT Lab Utrecht aan een demo-opdracht op het gebied van Smart Cities. Voor Civity programmeren wij samen met HBO-ers een dashboard om verkeersdata te visualiseren. In de web-app kan de stad zien op welke momenten of welke kruispunten het druk is. Bijvoorbeeld in de spits of rond festivals. Voor “ons” product is interesse van diverse gemeentes in de provincie Utrecht. Gaaf als je weet waar je voor werkt.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk