Kinderen planten samen met burgemeester boom ter herinnering aan 50 jaar Nieuwegein

Het jubileumjaar komt zo langzamerhand op z’n eind. Nieuwegein heeft diverse feestelijkheden gehad om haar 50-jarig bestaan te vieren. ’En dit jubileumjaar willen we graag op een groene én duurzame manier afsluiten’ aldus de gemeente Nieuwegein in een reactie.

Vandaag, woensdag 10 november op de nationale boomfeestdag, hebben diverse kinderen van groep 7 van de nabijgelegen school samen met burgemeester Frans Backhuijs een herinneringsboom geplant op het Natuurkwartier. Dit ter ere van het 50-jarig bestaan van Nieuwegein.

Voor de kinderen was het een leerzame ochtend met activiteiten waarbij we het belang van groen naar voren werd gebracht. Zo werden de kinderen opgeroepen om zelf ook een steentje bij te dragen aan een groener Nieuwegein. Om dit kracht bij te zetten heeft de gemeente Nieuwegein alle basisscholen in Nieuwegein een groen pakket toegezonden waar een doekaart inzit met meer informatie hoe bomen bijdragen aan bv. de biodiversiteit. ’Een afsluiting met een groen tintje dus’ wat ook de klimaatburgemeester van Nieuwegein, Martin Reijmerink van harte toejuicht.

Stadsdichter Ton de Gruijter had speciaal voor evenement een gedicht gemaakt, gericht op kinderen. Bij de boom zal ook een informatiebord geplaatst worden met het gedicht en wat meer informatie over de boom. Maar dit zal pas over een aantal weken zijn. Het gedicht is in bovenstaand videoverslag te beluisteren die onze videograaf Jos van Vogelpoel maakte..

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren