Katern

Huldiging Joop Weijburg van Bridgeclub Nieuwegein

Bridgeclub Nieuwegein heeft Joop Weijburg uit Nieuwegein voor zijn inzet benoemd tot Lid van Verdienste. Daarnaast verleende de Nederlandse Bridgebond Weijburg de hoogste onderscheiding, vanwege zijn grote verdiensten voor de bridgesport in Nieuwegein.

Joop Weijburg is een paar decennia actief geweest als bestuurslid en voorzitter van Bridgeclub Geinig Slem. Als voorzitter had hij een duidelijke visie over de toekomst van het maandagavond bridge en daarom initieerde hij een fusie met Bridgeclub Nieuwegein (BCN). Daarna is hij vice-voorzitter van BCN geworden, maar ook wedstrijdleider voor de maandagavond bridge. Met zijn praktische aanpak en zijn soepele manier van leiding geven maakte hij de maandagavond tot de succesavond van BCN.

Ook binnen het bestuur van BCN was Weijburg niet bang voor moeilijke, maar juiste, beslissingen. Hij was degene die zorgde dat de fusie tussen de grootste bridgeclubs van Nieuwegein: Bridgeclub Nieuwegein en Bridgeclub Oudegein, op 1 januari 2018 een feit werd. In die moeilijke periode was hij ook een paar maanden waarnemend voorzitter van de club. Weijburg blijft actief als wedstrijdleider van de maandagavond en organisator van de maandagavond zomerdrives.

Bridgeclub Nieuwegein heeft 250 leden en speelt bij Atletiekvereniging Atverni op de maandagavond, dinsdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagavond.

Joop Weijburg (links) krijgt uit handen van voorzitter Evert van Linge zijn onderscheiding

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren