Eerste betonnen benen geplaatst

In het stadscentrum van Nieuwegein zijn afgelopen week de eerste betonnen benen geplaatst op het oude Marktplein. ‘Als deze mockup goed staat, zullen er spoedig meer volgen’, aldus Dok Architecten uit Amsterdam die het ontwerp heeft bedacht.

Dok architecten kreeg in opdracht van ING Vastgoed & Multi Vastgoed de vraag om voor het bestaande Hoogstadplein in Nieuwegein een nieuw commercieel aantrekkelijk en levendig Marktplein met winkels te ontwerpen. Dok architecten tekende voor de markt en de hoofdwinkelstraat, die een functiemix van een commercieel programma met een rijk woningaanbod bevatten. Zo blijft ook na openingstijd van de winkels de levendigheid behouden. Boven de winkeluitbreiding rond de markt wordt een daktuin gecreëerd. Onder het plein is ruimte voor winkels, parkeerplaatsen, bergingen en installaties.

De rijk gedecoreerde winkelpuien met opstaande ‘kronen’ van wit beton creëren een nieuwe stadssfeer van intimiteit en gezelligheid, aan het ovale marktplein met bomen en terrassen. Een follie met een horecafunctie zal het plein markeren naar de autoverkeersroutes. Een nieuwe identiteit voor Nieuwegein.

Afgelopen week zijn de eerste betonnen elementen geplaatst. In totaal komen er ruim 50 kronen welke gemaakt zijn van wit beton op basis van Noors marmer. Riboton uit Woerdense Verlaat maakt de betonnen elementen die ruim 3.000 kg wegen. De houten entreepuien van de winkels worden gemaakt van blank gelakt iroko. Het project zal in de tweede helft loop van 2013 grotendeels gefaseerd worden opgeleverd. (Klik op het fotocameraatje voor een impressie)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk