Houtens en College de Heemlanden samen verder

In 2009 hebben het Nieuwegeinse Anna van Rijn College en College de Heemlanden uit Houten het samen mogelijk gemaakt om een nieuwe vmbo-school in de gemeente Houten op te richten, ‘Houtens’. Alleen op deze wijze was het mogelijk om in Houten een school voor vmbo en mavo te starten. Een lang gekoesterde wens van de groeikern Houten werd daarmee vervuld. De besturen van beide scholen hebben zowel geld (in de vorm van een lening) als een onderwijsafdeling in de nieuwe school gestoken (de VMBO TL-afdeling van College de Heemlanden en een beroepsgerichte licentie van Anna van Rijn). Tot op heden wordt het bestuur van Houtens ook gevormd door de bestuurders van Anna van Rijn College en College de Heemlanden.

Nu Houtens enige jaren bestaat en een mooie en succesvolle school is geworden, is er opnieuw gekeken naar de manier waarop het bestuur van Houtens is samengesteld. Na een grondig onderzoek door een externe partij is besloten dat Houtens verder gaat met College de Heemlanden. Het belangrijkste argument voor deze keuze is dat op die manier al het voortgezet onderwijs in Houten in één bestuurlijke hand is. Dit betekent dat Anna van Rijn College zich terugtrekt uit het bestuur van Houtens. Per 1 januari 2018 is de nieuwe situatie een feit.

Alle betrokken scholen zijn er van overtuigd dat er nu een belangrijke stap is gezet voor de toekomst van de school.

Aukje Bergsma, bestuurder Anna van Rijn College: ‘Houtens is een ontzettend leuke school! Daarom vind ik het best jammer er niet langer bij betrokken te zijn, als bestuurder. Voor de toekomst van Houtens en het voortgezet onderwijs in Houten is dit echter de beste stap en daarom zetten we die. Maar bij Anna van Rijn kijken we met plezier terug op de afgelopen jaren en zijn we trots dat we Houtens mede mogelijk hebben gemaakt.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk