Hoogste onderscheiding voor scout Hans van Oosten uit Nieuwegein

Vrijdag 12 december kl. heeft vrijwilliger Hans van Oosten uit handen van Fedde Boersma, directeur van Scouting Nederland, de hoogste onderscheiding van Scouting uitgereikt gekregen. Het gaat om een Zilveren Wolf. Van Oosten, die uit Nieuwegein komt, heeft er mede voor gezorgd dat het onderwerp ‘sociale veiligheid’ op de agenda staat van de landelijke vereniging én bij groepen en regio’s. Zijn inzet draagt eraan bij dat Scouting een veilige omgeving biedt aan kinderen en jongeren, zodat zij zich in een uitdagende omgeving kunnen ontwikkelen door het spelen van het Scoutingspel. Het is de tweede keer dat dit waarderingsteken is uitgereikt.

Hans heeft er voor gezorgd dat het onderwerp ‘sociale veiligheid’ op de agenda staat van de landelijke vereniging Scouting Nederland én bij Scoutinggroepen en -regio’s. Het belang van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) wordt inmiddels breed onderkend, het Protocol Grensoverschrijdend Gedrag en de brochure Rouw en Verdriet worden door de vereniging gebruikt en bij calamiteiten wordt hulp en advies ingewonnen van de ondersteuning van het Landelijk Opvang Team, een groep vrijwilligers die groepsbesturen ondersteunt in het geval van een calamiteit.

Door de inzet van Hans loopt Scouting Nederland landelijk gezien voorop op het gebied van sociale veiligheid. Scouting werkt nauw samen met andere verenigingen en stichtingen waaronder NOC*NSF, NOV en Movisie binnen het project ‘In Veilige Handen’ en zijn een serieuze gesprekspartner van de overheid in de driehoek Burgemeester, Openbaar Ministerie en Politie. De inhoudelijke expertise en professionele aanpak van Hans spelen hierbij een grote rol. De inzet van Hans draagt eraan bij dat Scouting een veilige omgeving biedt aan kinderen en jongeren, zodat zij zich in een uitdagende omgeving kunnen ontwikkelen door het spelen van het Scoutingspel.

Hans is een ware scout die ten alle tijden paraat staat om een ander scout te helpen wanneer het nodig is. En zoals zijn vaste samenwerkingspartner Dolinde noemt: “Vastroesten is een term die niet passend is bij Hans, Hans is gemaakt uit RVS.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren