Hoe WhatsApp-back-up bestanden met crypt12. te herstellen

Heeft u kritische officiële chats op uw WhatsApp, kijk hier voor de laatste gb whatsapp downloadmaar staat u op het punt om van telefoon te wisselen en bent u op zoek naar WhatsApp Back-up en zijn deze beveiligd met crypt12. Dan is dit een interessant artikel om te lezen. Hoewel “Hoe WhatsApp-back-up bestanden met crypt12 te herstellen” zich richt op het herstellen van belangrijke gesprekken en bestanden, kunnen sommige mensen deze vaardigheden ook gebruiken voor zakelijke doeleinden, zoals het bijhouden van belangrijke documentatie voor hun Georgia LLC registratie.

Houd er rekening mee dat het een beetje lastig is, maar niet onmogelijk om WhatsApp bestanden te herstellen uit de back-up. De applicatie WhatsApp heeft zelf enkele richtlijnen over het betreffende onderwerp gegeven in de Frequent Asked Questions-sectie. Daarom moeten we eerst bespreken wat WhatsApp aangeeft en dan praten over het alternatief om de hele taak supersnel uit te voeren zonder zulke lange richtlijnen te lezen en een lange lijst met stappen te volgen.

We hebben geprobeerd richtlijnen te maken voor het herstellen van WhatsApp Back-up zonder de installatie ongedaan te maken op Android en iPhone, vrij eenvoudig te begrijpen in de onderstaande secties.

Kan ik WhatsApp Back-up herstellen zonder opnieuw te installeren?
Er zijn geen mogelijkheden om WhatsApp te herstellen zonder het te verwijderen vanwege de goede beveiliging van de bestanden zelf. Dit is omdat het opnieuw installeren de prestaties van het systeem, volledig integreert en dus er voor zorgt dat het weer zo werkt zoals het moet gaan werken. Wat wel kan is in enkele eenvoudige stappen de chatgeschiedenis van WhatsApp herstellen.

Deze bestandsvergrendeling is ideaal voor het versturen van OTT-inhoud of andere zaken die je liever niet via het internet wil laten versturen om de beveiliging op orde te houden van de bestanden die je hebt.

Herstel WhatsApp-back-up in Android
In de WhatsApp-richtlijnen worden twee manieren voorgesteld om gegevens en ‘chatgeschiedenis’ op de nieuwe telefoon te herstellen. Deze twee manieren zijn lokale back-up en Google Drive.

Gebruik lokale back-up om WhatsApp Backup Android te herstellen, WhatsApp-back-upgesprekbestanden worden nu opgeslagen met de .crypt12-extensie. Vanaf crypt9 lijken ze een aangepaste versie te gebruiken, een cryptografie-API-bibliotheek voor Android.

Om de lokale back-upfaciliteit te gebruiken voor herstel, moet u mediabestanden overbrengen naar een nieuw apparaat via de bestandsverkenner, computer of SD-kaart. Houd alleen rekening met de volgende punten. Nadat je de lokale WhatsApp-back-up hebt onderhouden, is het veel eenvoudig om mediabestanden en chatgeschiedenis als volgt te herstellen.

  • Stap 1: Start de app Bestandsbeheer

Maak een WhatsApp-back-up op de lokale opslag en open deze door een File Manager- of File Explorer-app op uw apparaat te installeren.

  • Stap 2: Blader door de opslag van het apparaat

Ga naar de opslag van je apparaat en klik op WhatsApp. Ga dan naar Databases of SD-kaart> WhatsApp> Databases. Het is de locatie waar uw back-up is opgeslagen.

  • 3: Hernoem het back-upbestand

Nu zou u dit back-upbestand moeten hernoemen voor gemakkelijke toegankelijkheid. Nou, het is optioneel om dit te doen. Als u ervoor kiest, kunt u naar msgstore.db.crypt12 gaan vanaf msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt12. Wijzig het crypt-extensienummer niet. U kunt het bestand debuggen met de tool IGLogger, een zeer nuttige tool als het gaat om foutopsporing in kleine codes.

  • Stap 4: Installeer WhatsApp opnieuw

Als je WhatsApp al hebt geïnstalleerd, verwijder het dan en installeer het opnieuw via Google Play Store.

  • Stap 5: Start het herstellen

Nadat u klaar bent met het opnieuw installeren van WhatsApp, controleert u eenvoudig uw contactgegevens, zoals het geval was bij het back-upproces van Google Drive. De app heeft slechts een paar seconden nodig om te bepalen of er bestaande back-ups beschikbaar zijn. Klik op de knop Herstellen en wacht enige tijd om alle gegevens uit de opgeslagen bestanden terug te halen.

Kan ik WhatsApp crypt12-berichten decoderen
Om de crypt12-bestanden te decoderen, heeft u eerst het sleutelbestand nodig. Het sleutelbestand slaat de coderingssleutel op, K. WhatsApp slaat het sleutelbestand op een veilige locatie op: /data/data/com.whatsapp/files/key.

Pak het crypt12-back-upbestand uit

Haal het gecodeerde WhatsApp-berichtenbestand van je telefoon met ADB. De gebruikte versleutel methode is AES met een lengte van de sleutel (K) van 256 bits en een initialisatievector (IV) van 128 bits. De 256-bits AES-sleutel wordt in het bestand opgeslagen van in de tekens van 0x7E tot 0x9D. Het werkelijke bericht begint vanaf 0x00. U kunt de AES-sleutel extraheren met hexdump en de waarde toewijzen aan variabele $ k.

De $ k-variabele bevat een 64-cijferige hexadecimale waarde in ASCII die eigenlijk 256 bits lang is. De IV of de initialisatievector wordt opgeslagen in de tekens 0x33 tot 0x42 in het crypt12-bestand. De IV-waarde zal voor elk crypt12-bestand anders zijn. De K- en IV-extractiemethode is vergelijkbaar met wat we eerder hebben gedaan voor crypt8-bestanden.

Strip koptekst / voettekst in crypt12-bestand

Nogmaals, dit gedeelte is alleen ter informatie en u kunt dit gedeelte overslaan. Voor het decoderingsproces wordt gestart, moet de 67 byte header en 20 byte footer uit het crypt12-bestand worden verwijderen. Met het bovenstaande dd-commando worden de eerste 67 bytes van het crypt12-bestand verwijderd en opgeslagen in een bestand met de extensie crypt12.enc. De truncate-opdracht verwijdert de laatste 20 bytes uit het crypt12-bestand.

Om de Java-decoderingstool te gebruiken, moet u OpenJDK gebruiken. Oracle vereist dat JCE Provider-bibliotheken worden ondertekend. OpenJDK heeft deze vereiste niet. Als u het Java-programma op Oracle JDK probeert uit te voeren, krijgt u waarschijnlijk de uitzondering.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk