Hobbels en de Nijl

Het onderzoek naar de vestiging van een coffeeshop houdt veel gemoederen bezig. De Nijl, achter het Muntplein een goede plek?

Al voor het eigen collegelid van de VVD (Evert van Linge) als ruimtelijk ordenaar goed kan rondkijken, stelt de VVD fractie al vragen! Voor de buhne natuurlijk, want die eigen wethouder weet allang van de VVD-bedenkingen. Die hebben ze (behalve fractielid Quaedvlieg) altijd gehad en zullen ze altijd blijven houden.

Maar is het nu zo’n slechte plek?

Niet in de buurt bij het voortgezet onderwijs, niet langs een schoolroute, dus wat dat betreft zou het kunnen.

Ik zou overigens liever zien, dat de ingang van een eventuele coffeeshop niet aan de achterkant van het Muntplein zit, maar gewoon, net als een drogist of de kroeg aan het Muntplein. Want sociale controle helpt om geen excessen te krijgen.

Net een mailtje gehad van een bewoner over de hobbels bij de Heemraadsweide. Daar houden bewoners zich al maanden bezig met een verhoogde hobbel.

Die niet goed aangelegde verhoging in het wegdek bracht de Batau-ers wel in de belangstelling. Ze verhalen over wethouder Monrooy, die naar “hun hobbel” kwam kijken, de (vele maanden te vroeg?) in oranje getooide mannen die kwamen meten en de vervolgens neergezette gele streep-markeringen op het wegdek.

Maar ja, nu vele maanden later zijn door het weer de neergezette strepen weg, maar kennelijk was het gele goedje nog niet afdoende, want de “puist” zit nog steeds in het wegdek.

Maar volgens mij is er hoop. Wethouder Monrooij is een trouw lezer van deze log en zal ongetwijfeld spoedig een nieuw zalfje op het wegdek komen smeren.

Goed nieuws is er voor gehandicapten die een parkeervergunning nodig hebben. Het Plaatselijk Overleg Gehandicapten kaartte een paar weken geleden de hoogte van de tarieven bij de PvdA aan. Na vragen van raadslid Kordes vindt ook het college de hoogte te bont en zegde toe het tarief te verlagen, als er geen medische keuring nodig is voor het verstrekken van de vergunning. Goed werk van POG, PvdA en college!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren