Historische Kring organiseert een fietstocht

De Historische Kring Nieuwegein organiseert op de zaterdagen 13 juli en 20 juli een fietstocht door Nieuwegein, met als titel “Jutphaas: landschap en bewoning”. Tijdens deze fietstocht zullen bekende maar ook verrassende, onbekende plekken bezocht worden. Ontdek dat er onverwacht veel te zien is.

Het verhaal van het landschap door de eeuwen heen is een fascinerend verhaal. Het natuurlijke landschap is grotendeels bepalend geweest voor de latere inrichting van het landschap. Met de middeleeuwse ontginningen ontstaat het kenmerkende cultuurlandschap zoals dat er tot ver in de 20e eeuw min of meer onveranderd bij heeft gelegen. Daar is nog genoeg van te zien.

Het programma start om 10.30 uur in Museum Warsenhoeck met een kopje koffie en een presentatie als aftrap voor de fietstocht. De route is ca 8 km lang. Totale duur ca 3 uur. Het gebruik van een (eigen) gewone fiets is voldoende. De tocht wordt op een rustig tempo gefietst en op diverse punten onderbroken om een korte uitleg te geven over wat zichtbaar is van de geschiedenis.

Het startadres is Museum Warsenhoeck aan de Geinoord 11 (op het terrein van de kinderboerderij in het Natuurkwartier). De kosten voor deelname bedragen € 7,50 per persoon, te voldoen bij aanvang. Aanmelden kan via de website van de Historische Kring Nieuwegein. Een lunch is niet inbegrepen, maar het staat u vrij om zelf iets mee te nemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren