Katern

Het Oosterlicht: een echte Cultuurprofielschool

Het Oosterlicht Nieuwegein bruist ieder jaar van de bijzondere culturele activiteiten voor leerlingen. Alleen door samenwerking met vaste culturele partners in de regio kunnen dergelijke activiteiten worden gerealiseerd. Dit jaar en volgend schooljaar is er een groots en speciaal project in samenwerking met het dans- en theatergezelschap DOX uit Utrecht. De VMBO TL-klassen krijgen workshops dans, spel en expressie van professionele dansers en acteurs met als afsluiting een presentatie voor familie en vrienden in het Oosterlicht Theater. Op 2 en 3 maart om 16.00 uur en op 7 april om 15.30 uur is iedereen welkom om een presentatie van de leerlingen bij te wonen.

Dergelijke projecten kunnen alleen gerealiseerd worden door de intensieve samenwerking met verschillende samenwerkingspartners zoals De Kom, DOX en bijvoorbeeld ook de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Het Oosterlicht werkt al jaren met deze partners samen. Hierdoor kunnen er subsidies worden aangevraagd, ideeën worden uitgevoerd en consistente contactmomenten monden uit in inspirerende projecten zoals nu het VMBO TL-project met DOX. Met culturele projecten als deze vergroten jongeren hun vaardigheden. Ze leren elkaar te vertrouwen en te respecteren, ze gaan nieuwe uitdagingen aan en onderzoeken nieuwe vormen van expressie, waardoor hun identiteit wordt gevormd en sociale interactie wordt gestimuleerd. Activiteiten op het gebied van expressie dragen bij aan de kennisontwikkeling van jongeren, het is leren op een creatieve manier.

Elk schooljaar organiseert het Oosterlicht samen met DOX voor alle tweedeklassers een dansdag. Reguliere lessen worden dan een dag vervangen door danslessen van professionele dansers. Leerlingen leren hier om zichzelf op een creatieve en innovatieve manier uit te drukken en presenteren hun dans aan familie en vrienden. Dit zorgt voor mooie, onvergetelijke ervaringen bij alle betrokkenen. Ook op het gebied van beeldende kunst en theater zijn er uitdagende, leerzame projecten voor leerlingen in onder- en bovenbouw. Op het Oosterlicht kun je examen doen in Kunst Drama of in Kunst-Beeldend. Een echte Cultuurprofielschool midden in de maatschappij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk