Het kan anders, het kan beter

Morgen gemeenteraad. Belangrijk moment, want het college heeft in de VOORJAARSNOTA neergelegd hoe zij denken dat de begroting er uit ziet. En het is zwaar weer. Zalm bezuinigt bij het leven en de gemeenten mogen het vuile werk opknappen. Het druppelt niet….het stort van de bezuinigingsregen.

Wat dat betreft natuurlijk begrip voor de moeilijke positie van wethouder Monrooy (die bewaakt het wegvloeien van de Euro’s naar Zalm).

Maar aan dat begrip zit ook een grens: toezeggingen aan Galecop (dierenweide) moet je niet plots doorkruisen, onderwijsvernieuwing moet je niet in de weg staan en het aanzien van de stad (minder maaien en geen bladeren vegen) moet je niet te grabbel gooien.

Daar wil de PvdA morgenavond in de raad wat aan doen.

Net zoals aan het bezuinigen op jeugdvoorzieningen, onderwijs, welzijn en sport.

Ook wij vinden dat er een sluitende begroting moet zijn. Ook wij zouden moeten bezuinigen. Maar het kan anders en beter, dan nu voorgesteld. En daarom komen wij morgenavond met andere ideeën.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren