‘Het gras van de buren’ wederom in Nieuwegein

Genieten van het goede groene leven? Dat kan binnenkort weer! Op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni aanstaande vindt voor de tweede keer het voedselbosfestival ‘Het gras van de buren’ plaats. En netzoals de eerste keer, vindt het festival plaats op De Middengaarde aan de Galecopperzoom 7 aan de rand van Galecop. Het festival duurt iedere dag van 10.00 uur tot 18.00 uur en de entree bedraagt 7,- euro en kinderen tot 16 jaar slechts 1,- euro. Bestel hier je tickets.

Naast diverse voedselbosworkshops, een expositie van schilderijen van kunstenares Sonja Hopmans, een wildplukwandeling door het aangelegde voedselbos, zijn er lezingen, optredens en inspiratiemomenten op het podium. Ook wordt een groene markt gehouden met een groot en gevarieerd en groen aanbod.

Ook voor kinderen en muziekliefhebbers is er genoeg te doen. Op de zaterdag is er live muziek, deze wordt verzorgt strijkensemble Strijkvrij. Tijdens de lancering van het magazine VOEDSELBOSSEN zal er ook een live optreden zijn van The Lasses.

Over The Lases
Nog voordat ze een woord hadden gewisseld zongen ze al samen, in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Inmiddels toeren Sophie Janna en Margot Merah de hele wereld over met geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maken ze een veelgevraagd duo in de internationale folkscene: van Schotland tot Amerika tot Japan, met hun charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses elk publiek voor zich te winnen. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken.

Voor de kinderen
Verhip en Speelvlooien spelen op de vrijdag hun kindervoorstelling ‘Campingpong’ en Bart van der Kraan van Studio Bajo geeft een workshop striptekenen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk