Sportief dagboek 2018 deel (3)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week trotseerde hij de regen op Parkhout. SV Geinoord moest uit en verloor met 5-0.

Het was geen prettige middag voor Geinoord-doelman Gino de Ridder in Almkerk jonge die liefst vijf keer werd gepasseerd door aanvallers van de thuisclub. Desondanks verrichtte de jonge Nieuwegeinse doelman nog tal van verdienstelijke reddingen, anders zou de schade nog aanzienlijker geweest zijn voor de ploeg van trainer Charles Loots. Het begon al na acht minuten toen de thuisclub een omstreden penalty mocht nemen die door Erwin Verbruggen onhoudbaar werd benut.

Geinoord miste deze middag liefst zeven basisspelers wegens blessures en andere omstandigheden en was daardoor een maatje te klein voor de fysiek sterke thuisclub die via Steven Molenschoot, Jurrie van Laarhoven en Maba Jabou (2x) gemakkelijk uitliep naar een 5-0-score. De absentie van Niels Maat, Timo Meerding, Jay Daalhuizen en nog enkele anderen deed zich pijnlijk voelen in het verloop van de wedstrijd. Verder dan een afgekeurde goal van Vincent Griffioen kwam de ploeg van Parkhout dan ook niet.

Komende zaterdag is Nieuw Lekkerland te gast op Parkhout, dit team won op deze zaterdag met 2-1 van Montfoort en zal dus ook een lastige opponent worden voor Geinoord, dat vorig seizoen geen enkele uitwedstrijd verloor maar nu met de neus op de feiten is gedrukt. De ploeg staat laatste in de stand met een doelsaldo van min zes, net boven GJS, LRC en GRC zodat nu al duidelijk is dat het een uiterst lastig seizoen zal worden.

De ontreddering is groot bij Geinoord, bij de 5e gele kaart, deze keer voor Ryan Verkerk, na een overtreding op zijn tegenstander. Uit deze vrije trap scoorde Almkerk prompt ook nog, zij het indirect, de 5e treffer voor Almkerk deze middag. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren