Week van de Veiligheid: ‘Het gaat beter met de wijk Fokkesteeg’

Wijkagent René Schouten heeft maandagmiddag 8 oktober jl. tijdens het bewonersoverleg in LaCaza aan de Hoornseschans een presentatie gegeven over wat je zelf kunt doen om het risico op woninginbraak of oplichting door babbeltrucs te voorkomen.

Uit de cijfers blijkt dat het goed gaat in Fokkesteeg, Desondanks de grote inval van vanmorgen. ‘Het is qua inbraken de veiligste wijk van Nieuwegein en de cijfers dalen al jaren. Maar elke inbraak is er één te veel, daarom gaf de politie een aantal praktische tips die je als bewoner zelf kunt toepassen’ aldus het Wijknetwerk in Fokkesteeg.

Tijdens het overleg deed wijkagent Schouten de oproep mee te doen met Burgernet. Je ontvangt dan SMSjes als er in de buurt moet worden uitgekeken naar een verdacht persoon (of een vermist kind!).

In de komende maand zal de politie informatie-avonden geven over het opzetten van buurt-Whatsappgroepen. Dit kan heel zinvol zijn. Uitnodigingen worden nog bekendgemaakt, ook via het wijknetwerk. Je aanmelden voor de grote BuurtWhatsapp in Nieuwegein kan ook hier. Inmiddels hebben zich hiervoor ruim 4.600 inwoners zich aangemeld.

Week van de Veiligheid
Deze week staat in het teken van veiligheid. Want, met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Samen kunnen we veel ellende voorkomen door goed voorbereid de winter in te gaan en preventieve maatregelen te nemen.

In deze veiligheidskrant komt u onder andere een interview tegen met een groep jongeren, ook leest u hoe autokrakers te werk gaan en vindt u tips om zelf preventief maatregelen te nemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren