Video: ‘Concert van de vuilnismannen’

Op uitnodiging van winkelcentrum Cityplaza en Wereldhave (eigenaar van winkelcentrum Cityplaza) hebben vrijdagmorgen 20 mei j.l. ruim 100 basisscholieren uit de regio deelgenomen aan een bijzonder concert, in samenwerking met Festival Classique. Tijdens de interactieve voorstelling ‘TRASH’ werden de leerlingen meegenomen in de wereld van de trommelende vuilnismannen Harrie, Henk en Sjakie. De voorstelling vond plaats in het in ‘de kuil’ voor het Stadshuis van Nieuwegein.

Afval opruimen, scheiden en sorteren, dat is wat vuilnismannen doen. Maar wat als je een stortplaats ziet als een grote berg inspiratie voor het maken en ontdekken van nieuwe muziek? Werkgerei wordt instrumentarium en tonnen, vuilniszakken en dozen kunnen verrassend mooi klinken. Behalve kijken naar een knallende show worden de kinderen actief betrokken en is er voor iedereen een muziekinstrument. De kinderen zongen ritmisch mee en deden een rap, stampten en klapten. De show eindigt met een interactief slotspektakel.

De belangrijkste doelstelling van dit concert was om kinderen te laten kennismaken met muziek en ze te enthousiasmeren door middel van participatie. Het programma liet kinderen zien dat podiumkunst niet alleen in theaters gespeeld kan worden, maar overal leuk en mooi kan zijn. Wereldhave ondersteunt deze doelstelling en maakte dit concert mogelijk in meerdere winkelcentra, waaronder Cityplaza in Nieuwegein.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel was aanwezig bij het concert en maakte er een videoverslag van.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk