‘Het belang van goede voorbeelden’

Onze columnist en raadslid Hans Adriani van de PvdA Nieuwegein is dol op goede voorbeelden als het om o.a. Roma gaat. Afgelopen woensdag 5 januari was er een Raadsinformatieavond over het project Wisselgeld. Onze redactie was ook bij deze avond. Sinds eind jaren ’70 huisvest Nieuwegein een aantal Romagezinnen. Tot nu toe is het niet gelukt om deze gezinnen onderdeel van onze samenleving te laten zijn. Het project Wisselgeld moet daar voor zorgen.

Adriani in zijn column: ‘De berichtgeving over Roma is al decennia negatief. Enerzijds zijn er de berichten van overlast, knokpartijen en criminaliteit, anderzijds weten we dat veel Romagezinnen grote problemen hebben, met schulden, discriminatie en opvoeding.’ ‘Met 27 gezinnen wordt op dit moment gewerkt aan een betere toekomst. Ik zie de goede voorbeelden op het schoolplein van de school van mijn kinderen. Maar er is nog veel schroom om daar voor uit te komen.’ ‘Goede voorbeelden kunnen andere Romagezinnen over de streep trekken om ook aan de slag te gaan. Goede voorbeelden kunnen het beeld in de pers dat rond Roma alleen maar dingen fout kunnen gaan, bijstellen.’

Goede voorbeelden heeft de redactie van de Digitale Stad Nieuwegein niet mogen ontvangen op deze avond. Misschien later. Klik hier voor zijn column.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk