Katern

Wintergames in Nieuwegein

Op zondag 2 januari en vrijdag 7 januari kunnen jongeren van 13 tot en met 27 jaar uit Nieuwegein en IJsselstein kennismaken met twee bijzondere sporten, duiken en skiën. De activiteiten vinden plaats in Zwemcomplex Merwestein en Skipiste Nieuwegein. Op deze manier kunnen de jongeren kennismaken met deze twee sporten. De activiteiten worden gehouden op zondag 2 en vrijdag 7 januari 2022. Aanmelden voor onderstaande activiteiten kan via de website van Wintergames Nieuwegein. Deelname is gratis.

Scuba Challenge
Op zondag 2 januari van 9.15 uur tot 12.00 uur organiseert Helping-Heroes|MDT in samenwerking met Het Duikhuis en Zwemcomplex Merwestein de Scuba Challenge. Een alternatieve Nieuwjaarsduik, niet in het koude zeewater maar heerlijk in het warme zwembad. 40 jongeren kunnen dan gratis kennismaken met de duiksport tijdens een bijzondere introductieduik.

Er is uitleg over duiken en ademhalingstechniek. In kleine groepjes met een instructeur gaan de jongeren vervolgens het water in voor hun eerste duik. Na afloop is er iets lekkers én een mooi duikcertificaat!

Skiën bij Skipiste Nieuwegein
Op vrijdag 7 januari van 15.00 – 16.00 uur kunnen de jongeren skiën bij Skipiste Nieuwegein. Er is voor elk niveau skiër iets te doen. Van beginnersklas voor diegenen die nog nooit hebben geskied, tot de rode piste clinic voor jongeren met veel ski ervaring. Ook vrij skiën is een mogelijkheid. Er is ruimte voor 60 jongeren.

Michel Groenewegen, bestuurslid van Stichting Helping-Heroes: “In deze tijden van corona maatregelen is 80% van de jongeren minder gaan bewegen/sporten. En dat is zonde want sport activiteiten zijn belangrijk en verbindend voor jongeren. Met de Wintergames-Nieuwegein bieden we jongeren dit keer de gelegenheid kennis te maken met bijzondere sporten. Zonder kosten en natuurlijk binnen de geldende corona richtlijnen. We hopen dat veel jongeren hier plezier aan beleven!”

Deelname aan de activiteiten is gratis. Deze worden gesubsidieerd door de landelijke Wintergames organisatie vanuit het ministerie van VWS en de BankGiroLoterij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk