Herverdeling basisscholen Nieuwegein voor krachtige en vitale basisscholen

Stichting Fluenta, Trinamiek en Robijn zetten in op ontwikkeling van krachtige en vitale scholen in Nieuwegein. Om het onderwijs verder te professionaliseren en mogelijkheden goed te benutten, hebben de schoolbesturen, gezamenlijk en in nauw overleg met de gemeente, besloten tot een herverdeling van de basisscholen in Nieuwegein.

Concreet betekent dit het volgende: De Margrietschool Noord verhuist naar de hoofdlocatie in de wijk Batau Zuid. Het Vogelnest, als nevenvestiging van Vroonestein, sluit haar deuren in de wijk Doorslag. De betreffende besturen hebben aangegeven dit per 1 augustus 2020 te willen realiseren. Zuiderkroon verhuist op termijn uit de wijk Fokkesteeg.

De gemeente heeft de intentie om Zuiderkroon een plek te geven in de wijk Rijnhuizen. De termijn waarop dit eventueel gaat plaatsvinden hangt af van de ontwikkeling in Rijnhuizen. Deze intentie is nog pril en over de uit te werken plannen moet nog worden besloten door het college en de raad.

De schoolbesturen en de gemeente zijn zich bewust van de impact die dit heeft op leerlingen en ouders. De scholen zullen de kinderen samen met hun ouders, begeleiden naar de beste plek voor de toekomst.

4 thoughts on “Herverdeling basisscholen Nieuwegein voor krachtige en vitale basisscholen

 1. rob van Dam

  Het verdiend niet de schoonheidsprijs van de overkoepelende organisaties in ons geval Trinamiek en is totaal niet met de MR gesproken en op voorhand geen doorplaats plan gemaakt. In mijn geval is het naar genoeg niet te doen om mijn kinderen buiten de wijk te plaatsen. ouders en verzorgers zijn op een informatie avond geinformeerd over de datum en een aantal vervolg data waarin een aantal scholen een presentatie geven over hun school en daar moeten we het mee doen. De aangrenzende school “De krullervaar” is voor ons geen optie. de school heeft op het nippertje het predikaat “zeer Zwakke school” van zich afgeschud. De trompet vogel dan …. ik heb 2 kinderen en zij nemen geen kinderen uit groep 4 (meer) aan. Al met al Zitten we met ons handen in het haar en onze ruggen tegen de muur. en de politiek was zijn handen in onschuld. h

 2. Alex de Groot

  De ouders worden geholpen om de beste keus te maken voor het herplaatsen van hun kinderen op een andere school….

  De keuze ( gedramatiseerd) is ongeveer springt u liever van een klif of voor een stadsbus… is ook een keuze, maar of je er blij mee moet zijn!
  Wat mij voortdurend verbaast is dat er steeds eenzijdig van alles kan! Studiedagen.. zoek het maar uit! U wilt ivm met een speciaal familie bezoek in het buitenland 1 a 2 dagen eerder weg NEE dat kan niet!! de schoolinspectie…… en nu! zoek maar uit hoe je het regelt met de naschoolse opvang en hoe je kind in eens op de andere school moet komen als je zelf om 7 of 8 uur op je werk moet zijn.. voorheen konden ze naar school lopen, in het gunstigste geval moeten ze nu met een fiets de onbewaakte tramovergang oversteken naar de trompetvogel, en anders naar Fokkesteeg…

  Maar ja je mag kiezen…..

 3. Henk van Kampen

  “Nieuwegein bespaart geld door sluiting krachtige en vitale basisscholen” zou een juistere kop zijn.

 4. Rob van Dam

  Binnen de huidige maatschappij is er blijkbaar geen ruimte meer voor unieke scholen met een eigen gezicht/entiteit. Het onderwijs moet een aaneenschakeling worden van gelijk gekapte mensen. De politiek lees (wetgever) faalt hier wat mij betreft ook.

  Verder vind ik het een schijnvertoning dat de ‘bestuurs stichtingen’ zo makkelijk over hun ‘klanten’ kan beslissen. Inmiddels ben ik er wel van overtuigt dat er een parralel met woning cooperaties gertrokken kan worden. 🙂

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren