Herdertjestocht luidt kerstvakantie in voor leerlingen van Lucas Galecop

Om de kerstvakantie in te luiden, hielden de kinderen van de R.K. Lucas Galecop afgelopen donderdag een ‘Herdertjestocht.’ Het plein en de straten rondom de school aan de Aert de Gelderhage in de wijk Galecop was volop versierd en ‘herders’ met ‘schapen’ vertelden enkele leuke verhalen aan de kinderen die aandachtig luisterden.

De leerlingen van de school liepen samen, met hun (groot)ouders en andere belangstellenden een route langs het kerstverhaal. Op hun tocht kwamen ze terecht in verschillende taferelen, waar telkens een deel van het kerstverhaal werd verteld en uitgebeeld door de leerkrachten van de school. Zo ontmoette de kinderen engelen, een Romeinse soldaat, reizigers, herders en tot slot kwamen ze bij de stal, waar ze door Jozef en Maria gastvrij werden verwelkomd.

Op school kregen de kinderen warme chocolademelk. Er was veel belangstelling en men had alle gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje.

Een boodschap in levenden lijve
Het kerstverhaal is een verhaal van de straat. Het is niet voor niets dat in het Lucas-evangelie herders in het veld zijn die het goede nieuws te horen krijgen dat de Messias is geboren. Dat is de ruimte waar iedereen het horen kan. Dat is de ruimte waar het grote nieuws verspreid mocht worden. Wat is er dan mooier om op kerstavond de straten in te gaan en daar het verhaal te vertellen? Of beter: niet alleen te vertellen, maar te laten meemaken? In plaats van een verhaal te horen, zijn mensen onderdeel van het verhaal. De boodschap van saamhorigheid, erbij horen en vrede op aarde mag in levenden lijve ervaren worden!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren