Katern

Hengelsportvereniging De Vaart-Poscar 70 jaar

Hengelsportvereniging HSV De Vaart-Poscar uit Nieuwegein bestaat dit jaar 70 jaar, en dat zal worden gevierd in Fort Vreeswijk dat al ruim 25 jaar de thuishaven van de vereniging is.

Inmiddels is de vereniging uitgegroeid tot de grootste van Nieuwegein met 2000 leden en levert zij een belangrijke maatschappelijke bijdrage binnen de gemeente.
Zo worden er jaarlijks meer dan 80 wedstrijden georganiseerd voor zowel senioren, dames, jeugd en karpervissers. Daarnaast geeft de vereniging vis- en biologielessen op basisscholen, organiseert jaarlijks een visdag voor mensen met een beperking en vist met cliënten van een verzorgingstehuis.

De bamboe hengels zijn inmiddels vervangen door lichtgewicht carbon en hebben een lengte van 11 meter. De visrechten zijn inmiddels sterk uitgebreid en omvatten thans praktisch alle beschikbare gemeente wateren.

Nieuwe leden kunnen zich tegenwoordig online aanmelden en betalen, waarna men direkt kan gaan vissen in ca. 85 procent van alle in Nederland beschikbare viswateren. Met ca. 25 vrijwilligers als kaderleden en bestuursleden, bijna allemaal opgeleid en gecertificeerd gekoppeld aan hun functies en een gezonde financiële basis, ziet het bestuur de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren