HEMA neemt nieuw distributiecentrum in Nieuwegein in gebruik

HEMA heeft maandagmorgen een nieuw distributiecentrum in gebruik voor het beleveren van HEMA producten aan haar partners. De eerste paal van het nieuwe distributiecentrum voor de HEMA op bedrijvenpark Het Klooster is in mei 2019 geslagen.

Het nieuwe gebouw met een oppervlakte van maar liefst 34.000 vierkante meter, heeft het BREEAM duurzaamheidskeurmerk ‘excellent’. Deze nieuwe locatie ligt in Nieuwegein op het bedrijventerrein Het Klooster, dichtbij het HEMA distributiecentrum in Utrecht Lage Weide. HEMA kwam afgelopen  maand in handen van schuldeisers. Het is nog onduidelijk wie het bedrijf gaat overnemen.

Capaciteitsgroei voor partners
Partners hebben in de strategie van HEMA een belangrijke rol. Door samenwerkingen met grote partners zoals Jumbo, is er meer capaciteit nodig om iedereen optimaal te kunnen bevoorraden. Ook internationaal groeit HEMA met partners waaronder Franprix en Casino in Frankrijk, maar ook met franchisenemers in Mexico, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Het nieuwe distributiecentrum in Nieuwegein gaat deze rol vervullen. Dit is een belangrijke stap in de strategie om van HEMA een internationaal merk te maken.

Duurzaamheid
Duurzaamheid staat centraal bij HEMA en komt ook terug in het nieuwe distributiecentrum. Het complex heeft het WELL Silver certificaat voor installaties zoals ventilatie, licht, geluid en klimaat. Ook heeft het gebouw het BREEAMduurzaamheidskeurmerk ‘excellent’. Op het dak liggen 9.000 zonnepanelen met een opbrengst van rond de 3.000 megawatt. Genoeg om naast het eigen gebruik, 600 huishoudens van stroom te voorzien. In het hele gebouw is ledverlichting aanwezig en is er veel aandacht voor binnen- en buitengroen. Op het buitenterrein staan bijenkasten en hangen er vleermuizen- en uilenkasten.

Ton Broeren, Hoofd Logistiek: “We zijn bijzonder trots dat we deze distributielocatie vandaag in gebruik nemen. HEMA groeit en de capaciteit van het huidige HEMA distributiecentrum in Utrecht Lage Weide is in de toekomst onvoldoende om de groei van ons mooie merk te kunnen ondersteunen. Daarom hebben we besloten voor een uitbreiding op deze locatie, dichtbij ons huidige distributiecentrum. Dit past in onze strategie om te groeien met partners en om van HEMA een echt wereldmerk te maken. Voor dit distributiecentrum is er gekozen voor uitbesteding aan CEVA Logistics. Met hun internationale kennis en ervaring leveren zij een belangrijke bijdrage aan de groei van HEMA.”

Op de foto v.l.n.r: Arthur van Kooij (hoofd projectmanagement Prologis Noord-Europa), Bart Beeks (managing director, CEVA Logistics Benelux), Ellie Eggengoor (wethouder Economische Zaken), Tjeerd Jegen (CEO Hema) en Sander Breugelmans (country manager Prologis Benelux) tijdens het slaan van de eerste paal in mei 2019.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren