‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Er wordt nog steeds gewerkt aan de Jutphasebrug (Jutfasebrug) die Nieuwegein met Utrecht verbindt. Daartoe ligt de originele brug net naast een tijdelijke brug, waar het verkeer nu gebruik van maakt. Tussen de èchte Jutphasebrug en de tijdelijke brug in ligt, als het ware, een provisorische fiets- en voetgangangersverbinding. Smal, heel smal. Maar, het is te doen. In oktober dit jaar wordt de opgeknapte brug weer teruggeplaatst. Dan krijgen fietsers en voetgangers weer meer ruimte… Maar wat zou het fijn zijn wanneer er dan ook een eigen ruimte voor voetgangers komt. Want, zoals op veel plekken in en net buiten Nieuwegein, wordt er met voetgangers veel te weinig rekening gehouden: zij moeten zich maar zien te behelpen met een minder veilige route via een fietspad. Of gaat ‘men’ er van uit dat het niet de bedoeling is om bijvoorbeeld van Nieuwegein naar Utrecht te wandelen?’

‘Enfin, de tijdelijke situatie levert wel een mooi fotografisch beeld op. Bij deze.’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren