Op-tijd-kom-acties bij Nieuwegeinse scholen

Ieder jaar staan we in Nederland stil bij het recht op onderwijs tijdens de Dag van de Leerplicht, dit jaar op donderdag 21 maart. Leerplichtambtenaren van de gemeente Nieuwegein hebben in aanloop naar deze dag van 18 tot en met 22 maart op-tijd-kom-acties gehouden bij Nieuwegeinse scholen.

Het landelijke thema van deze week van de leerplicht was: School? Ik maak mijn verhaal af! Jij ook? Het belangrijk is dat kinderen zich ontwikkelen en bouwen aan een goede toekomst. Alle kinderen moeten de kans krijgen en nemen om hun schoolcarrière goed af te maken. En dat begint natuurlijk met op tijd op school komen! De afdeling leerplicht van de gemeente Nieuwegein verwelkomde een week lang alle leerlingen die op tijd op school kwamen met een compliment en een flyer.

Wethouder Renée Blom ging woensdagochtend mee naar het Oosterlicht College: ‘Het klinkt eenvoudig en logisch, je school afmaken en een diploma halen. Maar vaak genoeg moet er ontzettend hard gewerkt worden voor zo’n papiertje en zijn er omstandigheden die het erg lastig maken. Juist dan is het belangrijk om door te zetten en je school af te maken!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk