Help een jongere uit de jeugdzorg met zelfstandig wonen!

Heeft u thuis een kamer vrij of bezit u woonruimte om te verhuren? Daarmee kunt u een jongere uit de jeugdzorg helpen! U biedt een jongere een plek waar hij of zij met steun van de omgeving en een vertrouwde begeleider, verder zelfstandig kan worden. Iedereen kan een ‘Kamer met Aandacht’ aanbieden en iedere woonruimte kan een ‘Kamer met Aandacht’ worden. Denk aan een zolderkamer bij een alleenstaande moeder of ouderen thuis, boven een winkel of in een studentenhuis.

Zorgvuldige match
Vanuit het project Kamers met Aandacht wordt een zorgvuldige match gemaakt tussen verhuurder en jongere. De verhuurder bepaalt zelf hoeveel ‘aandacht’ hij wil bieden en overlegt samen met de begeleider en de jongere op welke wijze dit gebeurt. Misschien vindt u het gezellig als een jongere af en toe mee eet? Lijkt het u leuk om samen te sporten? Of helpt u liever met de administratie? Sommige jongeren zijn ook bereid een wederdienst te doen. Bijvoorbeeld klusjes in en om het huis, oppassen of boodschappen halen.

Kamer vrij
Voorwaarden zijn dat u de kamer minimaal een jaar verhuurt en dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat wordt geadviseerd door de landelijke huurcommissie. Mensen die een kamer vrij hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl of contact opnemen met Bianca van der Neut via tel. 06-11134685.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren