Helft van basisscholen staakt dinsdag

Op de helft van de basisscholen wordt komende dinsdag gestaakt, ook in Nieuwegein. Dat zegt POinactie, een actiegroep van leraren in het basisonderwijs. De leraren houden uit protest het eerste uur de deur van hun leslokaal gesloten. Ze willen een hoger salaris en een lagere werkdruk.

Een van de scholen waar wordt meegedaan aan de actie is de Montessorischool De Vleugel in Nieuwegein. Directeur Doreen Rambags (foto): “Persoonlijk had ik liever gehad dat wij drie dagen dicht waren gegaan, want dan geef je een serieus signaal af. Dan merken mensen ook van: oh, wacht even, dit is niet een ludieke actie van een uurtje, dit is echt menens.”

Naast dat de docenten in de ochtend een uur het werk neerleggen, wordt dinsdag in de middag ook een petitie overhandigd in Den Haag. Daarin wordt de politiek opgeroepen meer te investeren in het basisonderwijs. POinactie verwacht tussen de 5.000 en 10.000 mensen op het Malieveld.

Veel ouders zijn inmiddels door de scholen van hun kinderen geïnformeerd over de actie. Door de staking moeten ouders hun kinderen een uurtje langer thuis houden of een andere oplossing zoeken.

De scholen en docenten willen met hun actie bereiken dat de overheid meer geld vrijmaakt voor het basisonderwijs. Onlangs bleek uit onderzoek van de NOS dat docenten in het basisonderwijs massaal klagen over de werkdruk.

Doreen Rambags

Bron: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren