Hans Feitsma nieuwe hoofdtrainer TV Rijnhuyse

Per 1 oktober is Hans Feitsma de nieuwe hoofdtrainer bij Tennisvereniging Rijnhuyse. Hij volgt Dennis Sporrel op, die sinds begin april bondscoach voor de Rolstoeltennissers is geworden. Hans Feitsma (51 jr.) gaat bij Rijnhuyse het opleidingsplan coördineren en zo’n 50 selectiespelers (vanaf de oudste jeugd) trainen. Het hoogste competitieteam op zondag speelt nu 3e klasse gemengd, maar Hans hoopt over 2 jaar promotie naar de 2e klasse af te dwingen als de jonge spelers zich blijven ontwikkelen. Feitsma is afkomstig van de Balance Tennis Academy in Vleuten De Meern (BTA). De andere trainers binnen Rijnhuyse zijn Bart van Essen (alle niet-selectiejeugd en senior recreanten) en Monique Sporrel (kaboutertennis en de jongste selectiegroepen).

De keuze voor Tennisvereniging Rijnhuyse is voor Hans Feitsma niet toevallig. “Voordat ik überhaupt met Rijnhuyse in gesprek ging over het hoofdtrainerschap, was ik een aantal keren in Nieuwegein bij de club op bezoek geweest. Ik was meteen onder de indruk van de prachtige smashcourtbanen, de fraaie aankleding van het park en vooral de gezellige en sportieve sfeer die er heerste. Inmiddels heb ik ook kennis gemaakt met vele vrijwilligers die het park wekelijks onderhouden, fijn om te zien. Toen de mogelijkheid zich voordeed om hier hoofdtrainer te worden, was voor mij de keuze dan ook snel gemaakt.”

Hans Feitsma is afkomstig van BTA in De Meern. Hij beschikt over de hoogst haalbare trainingsdiploma’s, geeft ook privétraining en is nationaal dubbelkampioen in de 40+ geweest. En dat de tenniswereld klein is, blijkt wel uit het feit, dat Hans Feitsma en de voormalige selectietrainer Dennis Sporrel in 1997 samen de coachcursus van de KNLTB hebben gevolgd en succesvol afgesloten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk