Hanny Plomp-van Rheenen stopt met haar actieve werkzaamheden bij Kinderambassadeurs Nieuwegein

Drie jaar geleden bedacht Fay van Zuilen, de kleindochter van Hanny, de kinderambassadeurs. Zij had een groep enthousiaste kinderen in gedachten die samen opkomen voor de belangen van Nieuwegeinse kinderen en activiteiten en campagnes organiseren. De kinderen zouden samen in gesprek gaan over onderwerpen die er voor hun toe doen, maken plannen, nemen besluiten en gaan vervolgens over in actie.

Hanny Plomp-van Rheenen met enkele kinderambassadeurs

Hanny heeft Fay geholpen met dit idee verder uitwerken en omzetten in realiteit. Nu zijn de kinderambassadeurs een goed georganiseerd kinderinitiatief, ondersteund door ouders en begeleiders en is het van wijkniveau (Fokkesteeg) uitgegroeid naar Nieuwegein breed. Voor Hanny is het nu tijd om het stokje over te dragen, maar gelukkig laat zij de kinderambassadeurs nog niet helemaal los. Zij zal voor nu de website blijven beheren tot daar vervanging voor gevonden is. Zij blijft dus, zoals ze zelf zegt, “onder de radar” betrokken.

Op 7 januari maakte Hanny dit via een digitale vergadering bekend aan de kinderambassadeurs. Ook heeft ze uitgelegd wat haar reden achter dit besluit is en wat haar volgende uitdagingen zijn.

De kinderambassadeurs vertellen: “Hanny vertelde dat ze heel veel van ons heeft geleerd. Ze heeft geleerd dat wij heel goed kunnen luisteren, overleggen, plannen maken en actie kunnen ondernemen. Ze zegt ook dat wij dingen vaak anders zien dan volwassenen en dat vind ze heel verfrissend. Hanny vertelde ook waarom zij stopt, ze gaat aan andere uitdaging aan. Zij is kandidaat gemeenteraadslid voor de politieke partij D66-Nieuwegein, ze heeft ons uitgelegd wat een gemeenteraadslid doet. Dat was heel interessant en lijkt soms best wel op wat wij doen! Naar mensen luisteren en proberen om Nieuwegein nog mooier en beter te maken. Gelukkig mogen wij haar nog steeds altijd appen of bellen om iets te vragen en als er nieuws is zet zij dat voor ons op de website. Het nieuwe emailadres kinderambassadeursnieuwegein@gmail.com wordt wel al overgenomen. Wij wensen Hanny heel veel succes met haar volgende uitdaging maar gaan haar wel enorm missen natuurlijk!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk