Mensen met psychiatrische problemen

In juni en juli organiseren RIAGG Amersfoort, Labyrint- In Perspectief en Altrecht een informatie- en een gespreksbijeenkomst voor familieleden en directbetrokkenen van mensen met psychiatrische problemen. De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht.

De informatiebijeenkomst van 2 juni gaat over ‘Mogelijkheden bij financiële wanorde’. Een deel van de familieleden van mensen met psychiatrische problemen helpt de patiënt om het hoofd financieel boven water te houden. Als ze dat niet doen dreigt het gevaar dat rekeningen zich opstapelen, schulden niet worden afgelost of dat er onverantwoorde uitgaven worden gedaan. Het overzicht op de financiën kan dan volledig zoek raken. Familieleden die dit herkennen, worden van harte uitgenodigd naar de bijeenkomst te komen. Deskundigen zullen hen vertellen over maatregelen, die patiënten kunnen helpen financiële problemen op te lossen en te voorkomen. Aanwezigen kunnen vragen over dit onderwerp stellen aan de sprekers.

Op de gespreksbijeenkomst van maandag 7 juli kunnen familieleden en directbetrokkenen in kleinere groepen verder praten over het onderwerp ‘Financiële wanorde’. Hierbij staat de uitwisseling van ervaringen tussen familieleden centraal.

Beide bijeenkomsten worden gehouden aan de Jutfaseweg 205 in Utrecht. De aanvangstijd is 19.15 uur en deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich telefonisch aanmelden voor één of beide bijeenkomsten bij Altrecht Preventie, telefoon 030 – 699 91 50.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk